Lažna predizborna obećanja u Bileći – 2. dio

Nakon nenadmašive Fabrike za preradu motornih ulja, donosimo Vam još jedno obećanje, u narodu poznatije kao ludom radovanje…

Početkom novembra 2016. godine, iz opštinske administracije najavljeno je otvaranje destilerije u Drakuljici, u saradnji sa Emirom Kusturicom. Tada je najavljeno kako bi na 50 hektara trebalo da bude zasađeno smilje, a na još 50, napravljena destilerija za preradu eteričnih ulja.

Rečeno je da realizacija projekta treba da bude započeta u 2017.-oj godini, a da pored destilerije, Kusturica ima još projekata koje planira sprovesti u djelo u Bileći. Najavljena su određena radna mjesta za naše sugrađane, te je isticana važna povezanost i ljubav poznatog režisera prema Bileći, jer je porijeklom iz sela Plana.

Tih dana, kako su navodili iz opštinske administracije, pitanje je trenutka kada će doći upit za kupovinu i zakup ukupno 100 hektara zemlje.

Danas, skoro 5 godina poslije, ne znamo da li je neko od naših sugrađana možda vidio smilje ili destileriju u Drakuljici, jer mi nismo.

P.S. Svako slično obećanje na ovim prostorima ima epitet predizborno, jer bez obzira kada se dâ, u velikoj većini slučajeva se koristi u dnevno – političke svrhe.

Kolumna: I.D.; Bileća Vijesti Online

1 Komentar

  1. Jebla vas Bileća, selo u kome Samardžić dobije 60 a Dunđer 800 glasova zaslužuje tačno ovaku sudbinu

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.