Zaposleni u HET-u dobro podnose izolaciju u krugu porodice jer se osjećaju kao da su na poslu

Izvanredne mjere, kućna izolacija i rad od kuće postale su mučna svakodnevica za preko 80% zaposlenih. I dok neki već počeli da pucaju po šavovima zbog zatvorenosti unutar četiri zida, iz HET-a su objavili kako njihovi zaposleni izuzetno dobro podnose rad od kuće u krugu porodice.

Štaviše, mnogi su izjavili kako uopšte ne vide neku razliku u odlasku na posao i radu od kuće jer im je sve identično kao i na poslu samo što ovako mogu dodatno uštedjeti na troškovima prevoza.

– „Malo je nezgodno jer kući imamo samo jedan WC. A znate kako je to kad šef ode u WC i ostane tamo pola sata. Ali šta ću, ne mogu galamiti na vlastitog oca – priznao je Milivoje Dangubić, zamjenik direktora odjeljenja za poribljavanje i integraciju riba u HET-u.

Radnici HET-a znaju cijeniti prednosti rada u porodičnim preduzećima, stoga im ne pada teško suzdržavanje od seksa na poslu, jer su se toga i prije morali pridržavati budući da su na poslu ionako svi u rodu. Mada, postoje određene stvari koje im nedostaju.

„Nedostaje nam porodični, ovaj, poslovni doručak u gradu, da ne moramo kasnije prati suđe.“, priznaje Milivoje.

U HET-U NEMAJU PODATKE O USPJEŠNOSTI

Iz HET-a nismo uspjeli dobiti podatke o uspješnosti rada njihovih radnika za vrijeme izolacije. Opravdali su se činjenicom da u statutu odjeljenja koji se bavi analizom i mjerenjem uspješnosti radnika stoji kako oni mogu mjeriti uspješnost radnika na poslu, a budući da su sada bili kući, mjerenje njihovih rezultata bilo bi protivno statutu.

Leutar.net

Ovo je tekst satiričnog karaktera, napisan bez namjere da nekog uvrijedi ili omalovaži.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.