Đurđevdan Online

Nama je pala na um interesantna ideja u vezi sutrašnjeg  Đurđevdana! Vođeni primjerima grupnih online nastupa domaćih i svjetskih muzičara, političkig sastanaka i sl., sinula nam je ideja o organizovanju online krsne slave!

Evo kako bi to izgledalo! Budući da pićari neće moći fizički prisustvovati slavi kod domaćina, to mogu učiniti putem Skype konferencije. Dakle, samo vam je potrebna Skype Windows ili Android aplikacija, pametni telefon ili laptop sa web kamerom.

Domaćin će da napravi grupu sa pićarima koji će ispred sebe, na trpezu postaviti svoje mobilne telefone (selfi kamere okrenute prema njima) ili laptope.  Domaćin će učiniti isto u svojoj kući za slavskom trpezom. Na ovaj način je moguće pozvati i popa na slavu, koji može šerovati svoj stream na više konferencijskih Skype veza.

Nakon molitve i zdravice, možete zajedno i ručati, ali svako za svojom trpezom sa mjerom socijalne distance. Da se pićari ne bi osjetili ugroženim, zapostavljenim i neispoštovanim od strane domaćina, svaki domaćin online krsne slave će na sebe preuzeti obavezu da plati račune za roštilj, pečenje i piće koje će dostavlajči brze hrane (šalterskog tipa) odnijeti u njihove domove.

Ove online krsne slave ćemo organizovati samo mi, obični smrtnici i glasači, koji smo uz mjere Vlade i stuke na sličan način proveli Vaskrs i 1. Maj. Nismo mi elita pa da za nas ne važe mjere, da možemo skoknuti preko grane i vratiti se, rončiti po slavama i feštama u gradskim restoranima za vrijeme policijskog časa, slaviti krsne slave do sitnih jutarnjih policijskih časova, a da u isto vrijeme policija i žandarmerija sklanja pogled sa nas da nas ne bi primijetili…

Srećan vam Đurđevdan!

Ovo je tekst satiričnog karaktera, napisan bez namjere da nekog uvrijedi ili omalovaži.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.