Vrhovni spasilac Njemačke od koronavirusa je veterinar

Još jednom se, potvrđuje, čovjek uči dok je živ. Do prije par sedmica mi nije ni padalo na pamet, da se bavim virusnim oboljenjima, niti sa visokopozicioniranim (užasno-dobro-plaćenim) funkcionerima zdravstva.

Međutim – silom prilika – nakon što se dobro informisah, da je npr. generalni direktor WHO-a prvi direktor u istoriji te institucije, koji uopšte nema doktorsko-medicinsku diplomu, nego da se radi o čovjeku koji je doktorirao filozofiju (o čemu sam pisao u jednom mom tekstu prije par sedmica), počeh sumnjati, da se možda o zdravlju miliona ljudi ne brinu vrhunski stručnjaci medicinskih nauka, nego amateri i diletanti.

OK, krenuh jedan korak dalje i upitah se, ako je generalni direkto WHO-a, gosp. Tedros, filozof – ko je onda Savezni ministar zdravstva Njemačke  gosp. Jens Spahn?

Bezbeli je barem on neki strašni talenat medicinskih znanosti, neki vanserijski talenat doktorsko-medicinskih nauka?

Nakon pažljive novinarske provjere, potvrdih sam sebi (ono što sam znao i ranije), da se radi o čovjeku koji je bankarski trgovac i koji je (naknadno) uz svoj političarski mandat zavrśio večernji-dopisni fakultet političkih nauka.

Buraz moj, takav jedan čovjek (član CDU – Krišćansko Demokratske Unije), koji nema blage veze o zdravstvu, je evo već 3 godine Savezni ministar zdravstva u vladi Angele Merkel, taj čovjek danas žari i pali u Njemačkoj „efikasnim“ mjerama u borbi protiv „Corona“- pandemije.

Dobro hajde, mislim se, stvari možda nisu perfektne – evo vidi, generalni direktor WHO-a nije doktor/liječnik nego filozof, Savezni ministar zdravstva Njemačke nije doktor/liječnik nego bankovni trgovac i (vanredni) apsolvent političkih nauka, Ali, „siguran sam“, da je barem predsjednik legendarnog „Robert-Koch-Instituta“ (koji je vrhovna njemačka savezna institucija za zdravstvo, sa težišem na epidemijama), gosp. Lothar Wieler, neki doktor/liječnik svjetskog glasa, pogotovo posto „Robert-Koch-Institut“ igra odlučujuću ulogu experta – direktnog zdravstveno-naučnog savjetnika njemačke vlade.

I kao što sam i mislio – ovaj put se „nisam se prevario“…

Dr. Lothar Wieler nije doktor/liječnik za ljudsko medicinu, on je doktor za životinje ili kako bi mi to jednostavno rekli – Dr. Wieler je veterinar.

Dr. Lothar Wieler je veterinar, koji je 1996. doktorirao na oblasti: „Infekciozne bolesti i higijena zivotinja, stručna oblast veterinarska medicina“.

Lothar Wieler je vec 5 godina (od 2015.) predsjednik „Robert-Koch-Instituta“.

Ahhhh, izvinjavam se, umalo zaboravih da napomenem, gosp. Wieler je u period od 2003. do 2018 bio izdavač „Berlinske i minhenske veterinarske publikacije“

Lothar Wieler – predsjednik „Robert-Koch-Instituta“ će možda ostati poznat i po izjavi: „tek nakon epidemije, ćemo znati, koje protiv-epdemiolosko sredstvo bi bilo najbolje“.

Meni je, u svemu ovome, žao jadnih životinja, kada vidim, ko njih liječi.


Piše: Sergio Šotrić / 25.04.20(Vijesti.ba)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.