PRESEDAN: Jedan film će istovremeno biti prikazan na RTS-u i HRT-u

Ovo se nije desilo nikada od raspada Jugoslavije.

„Dnevnik Diane Budisavljević“, nagrađivani film scenarstkinje i režiserke Dane Budisavljević biće prikazan od 20 sati na HRT-u 1, odnosno od 21 čas na RTS-u.  Film se emituje na dan kada se obilježava sjećanje na proboj posljednje grupe zarobljenike Jasenovca, ujedno i dan sjećanja na sve žrtve i preživjele zarobljenike tog ustaškog logora.

Sama autorica izjavila je kako je istovremeno emitovanje presedan.

 “Mislim da je to presedan da se film prikazuje isti dan i na RTS-u i HRT-u. Jako me zanima reakcija tv publike koja je sasvim nešto drugo od festivalske. To će biti i pokazatelj koliko smo i kao društvo spremni za ovakve teme. Imam velike nade.Važno je da nas ovakve priče opominju, ali i podsjećaju na najbolje ljude u najgorim vremenima. Koliko god to zvučalo kao klišej, ali važno je da se povijest ne ponavlja i da se shvati da se ratovima ništa ne rješava. To je neka moja misija. Diana je za to jako dobar primjer i velika inspiracija”, rekla je autorica filma za Jutarnji list

Više o samom filmu pogledajte ovdje

Buka / E.P.

1 Komentar

  1. Срамота како се једна слушкиња Ватикана и НДХ,која је ту дијецу катуличила ,велича у овим накарадним медијима.Њен муж је био Србин који је био у структурама НДХ и после рата је био свједок одбране Алозија Степинца коме је суђено за ратне злочине над Србима.Иначе постоје документи да је ова жена све радила по налогу директно из Ватикана.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.