Doba Superhika

I dok mi godinama pišemo i tupimo, direktno ili indirektno, kroz zbilju ili šalu, da će doći trenutak kada će se kratkovidim, a i svima zajedno, sve namjerne greške razbiti o sopstvenu glavu, mnogi su nas izbjegavali, smatrali negativcima… Nismo bili „na liniji“.

Ne likujemo, daleko od toga (!!!) , samo, došlo je to vrijeme. Vrijeme naplate, velikoj većini, ne svima, naravno. … Ako nastavak teksta ne shvatite, onda nema svrhe da se družimo u budućnosti.

Sedam dana globalne pošasti koja nas je zadesila, a srećom kod nas je za sada imala posljedice kao seronski grip, bacila nas je na koljena. Ali, borimo se lavovski i moramo se boriti, jer ona ne bira. Ne daj Bože da nam se desi Italija. Zato, moramo slušati i poštovati preporuke stručnjaka na koji način da se izborimo sa koronom. Ali, samo 7 dana…

Sva ta dešavanja, mjere koje se preduzimaju, pozivanje na odgovornost i solidarnost, odricanje od dijela plate su OK, ali… Gdje je ta solidarnost i odgovornost bila ranije? Svi smo sad dovedeni na isti ili približno isti nivo. Zašto?

Zato!

Superhik je negativac iz stripa Alan Ford. Lik je sušta suprotnost od Robina Huda jer krade siromašnim da bi dao bogatim. Rođen je u siromašnoj porodici čistača. Još dok je bio beba majka mu je prorekla blistavu budućnost rekavši: „Biće ti otvoren put u svijet, sine moj, hik“.

Kad je postao dječak, otac ga je podučio poslu kojeg će kasnije raditi, a uskoro ga je imenovao „smetljarskim šegrtom“. Nekoliko godina kasnije otac ga je odveo u Gradsku upravu gdje je bez problema dobio posao smetljara.

Godinama je radio kao smetljar i razvio teoriju:

„Ljudi koji nemaju kola i ne voze se avionima, hodaju trotoarima – prljaju ih bacajući svakojake otpatke. Tek što završim sa čišćenjem ulice su pune prljavštine, ponovno moram da se pogrbim i čistim uvijek iznova. Jeste li nekad vidjeli bogataša koji leti avionom ili helikopterom da baca papir na trotoar ili vlasnika limuzine da zaluta u prljavi kvart i tamo baci koru od lubenice? Zbog toga sam zavolio bogataše, a zamrzio one druge.” (Superhik tako objašnjava svoju odluku da kao siromah krade od siromašnih i daje bogatim).

Da li je sad došlo vrijeme Superhika ili već dugo živimo u njemu, a da to niste htjeli da prihvatite jer vam nije odgovaralo?

(Svaka sličnost naslovne fotografije sa nekom osobom je slučajna).

Leutar:Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.