Kako sam prošao u izolaciji

PRVI DAN IZOLACIJE – Dijete nije otišlo u školu. Ja otvorio bolovanje. Svi smo kući, žena šporet ne isključuje cijeli dan. Jeebe i koronu i Kinu. Nismo jeli ovoliko od nove godine. Par nekih trzavica, ništa strašno s obzirom da smo svi kod kuće. Djeca će mi dobit po 10 kila

DRUGI DAN IZOLACIJE – Jedem maslenjak i pitu od juče. Oslobodio sam svoj ormar kako bismo tu smjestili 4 vreće po 25 kila brašna, karton ulja, 5 jumbo pakovanja toalet papira, konzerve, tjesteninu. Mislim da žena krije od mene informaciju da će raat, kako mi ne bi aktivirala PTSP. Punica zvala, ne može doći, boji se korone. Osamdeset joj godina. Kad u nekoj emisiji na tv gost kahne, ona odmah ustaje i sebi mjeri temperaturu. Ovo je prvi dan u zadnjih 20 godina da nije došla. Al zato zove 20 puta dnevno. Ne javlja se na fiksni nikome da joj neko ne bi došo Na hajr i na dobro.

TREĆI DAN IZOLACIJE – Žena i ja smo se posvađali peti put od jutros. Ne mogu više lepina i maslenjaka. Znam da se to mora potrošiti al ću dobit zapetljaj crijeva. Izvago sam se. Osam i po kila u tri dana. Ćuunu jedva i primijetim .

DESETI DAN IZOLACIJE – Da znate kako je krompiruša iz frižidera dobra, nikad više ne bi ste jeli vruću. Prste da poližeš. Djecu smo poslali kod majke još peti dan, da majka ne dolazi. Sami smo. Nismo bili sami 9 godina. Ne znam se ni ponašat kako treba. Ležimo, hoće da je češkim. Znam na šta to na kraju dođe. Češkim je evo 7 puta danas i u prosjeku 5 puta dnevno u zadnja tri dana.

JEDANAESTI DAN IZOLACIJE – Od „češkenja“ mi noge klecaju, jedva hodam. Izašo do prodavnice nešto jaranu da dam. Pita me jel se drrogiram, kaže da sam propo skroz .Kupio usput tečni sapun, ono 5 litara zalihe ode u tri dana, Koža na dlanovima mi je bijela. Žena me pita hoće l’ da me češki? Reko, nemoj matere ti do večeras, stvarno će svijet mislit da se drrogiram. Kolko se češkamo, mislim da ćemo trojke dobit .

TRINAESTI DAN IZOLACIJE – Došao na posao. Doručkovo ćevape, supu, begovu čorbu. Nedostaje mi češkenje. U 12 sati ponovo otvorio bolovanje. Ko preživi izolaciju, pričaće.

Zeljko Parsity / FB ALAN FORD

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.