Milionska tužba za koronavirus!

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je danas da će Grad, vjerovatno, ući u sudske sporove protiv Koronavirusa koja je u martu spriječila da se održe mnogobojni koncerti u Banjoj Luci.

„Milionska tužba za Koronavirus“

Ovo što se, kaže, dešava u martu, možda pređe i u april, spriječilo je održavanje velikog broja koncerata u gradu i svih drugih svečanosti na otvorenom i time je pričinjena znatna materijalna šteta.

Gradske vlasti su, dodaje, zaprimile brojne žalbe ugostitelja, vlasnika hotela i hostela, jer je došlo do otkazivanja posjeta Banjoj Luci.

„I tu je načinjena milionska šteta. U ovom momentu mi se čini da će se Koronavirus naći pod tužbama od nekoliko miliona maraka“, tvrdi gradonačelnik.

Koronavirus je u Banjaluku prvi put došla početkom marta, pa će se sada, kako kaže, pod ogromnom materijalnom odgovornošću naći pred sudovima.

„Neka pita one koji su je natjerali da dođe u naš grad zbog čega će sada imati te poteškoće“, dodao je Radojičić.

EU pomno prati situaciju u Banjaluci.

Upozorio je i da će biti teško vratiti povjerenje u Banju Luku na turističkom tržištu.

„Nanesena je nemjerljiva nematerijalna šteta gradu Banjoj Luci, jer će na povratku reputacije i gostiju trebati nekoliko godina. To će osjetiti porodice i zaposleni u sektorima koji zavise od gostiju, kao što su trgovina, ugostiteljstvo, hotelijerstvo i usluge, koji će sigurno mjesecima, a možda i godinama, imati problem kako nahraniti svoje porodice“, naglasio je gradonačelnik Banje Luke.

Svi koncerti koji su bili planirani u martu i aprillu u Banjoj Luci su otkazani, a trebao je nastupiti Haris Džinović, Željko Samardžić, Dara Bubamara, Ceca, Dragana Mirković, Željko Joksimović i mnogi drugi…

Po potpisanim ugovorima svi izvođači, koji su trebali nastupiti tokom ova dva mjeseca, su plaćeni, a biće, kaže, razgovarano o mogućnostima da budu angažovani u nekom drugom terminu.

Radojičić je u izjavi novinarima ukazao da je kompletan plan „Banjalučko proljeće“ sada „razvaljen“, nema koncerata, na Trgu Krajine nije tradicionalni „Proljećograd“, a od bezbjednosnih okolnosti zavisiće okvirni vaskršnji program.

Leutar:Net

Ovo je tekst satiričnog karaktera. Ako ga pogrešno shvatite – do vas je, nije do nas.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.