NEVJEROVATNO Hrvatu izdata diploma fakulteta u Travniku 30. februara? (FOTO)

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija fakultetske diplome koja je itdata na datum 30. februara 2015. godine. Diplomu je izdao Ekonomski fakultet Internacionalnog univerziteta u Travniku, koju potpisuje dekan Dragan Golijan i rektor Ibranih Jusufranić.

Status magistra ekonomije, smjera Finansije, bankarstvo i osiguranje tako je dobio Patik Šegota. Šegota je drugi ciklus studija završio 27. februara prije pet godina, da mi mu nakon toga diploma bila izdata sa nepostojećim datumom.

Šegota, koji je inače voditelj Gradskih groblja Zagreba, hrvatskim medijima rekao kako je objavljeni dokument lažiran.

– Kao što je vidljivo poređenjem originalnog dokumenta i onoga koji je neko postavio na društvene mreže, razlikuju se u puno detalja, a ponajprije u bitnome – lični podaci, datum izdavanja dokumenta, broj pod kojim je diploma evidentirana, potpisnici dokumenta… – rekao je voditelj groblja za tportal.

Leutar.net NEVJEROVATNO Hrvatu izdata diploma fakulteta u Travniku 30. februara? (FOTO)

Dodaje da je riječ je o zlonamjernom falsifikatu i obmani na ličnom nivou s ciljem da se pogrešno informiše javnost, a njemu nanese šteta.

– Vjerujem da su porivi za ovakve niske podvale rezultat mog rada na čelu filijale Gradskih groblja, za vrijeme kojeg sam preduzeo mnoge aktivnosti na sređivanju stanja i dosljednog poštovanja zakona i propisa – rekao je Šegota i dodao da trenutno radi na doktoratu na Ekonomskom fakultetu te istovremeno pohađa MBA studije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Šegota je na čelo Gradskih groblja stigao početkom 2019. godine, nakon što je bivša šefica Ljerka Ćosić otišla u penziju.

Zagrebački holding je tada konkurse za direktora Groblja i Gradske plinare raspisao 20. decembra, a trajali su samo sedam dana, od kojih su čak tri dana bila neradna – nedjelja, Božić i praznik svetog Stjepana.

I dok čelni čovjek Plinare tada nije bio izabran, jer je konkurs poništen, Šegota je prošao na mjestu šefa Groblja, a iz ZGH su poručili da je bio najbolji kandidat.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.