Nisam znao da je žena život, dok sam je imao

Deka Asim iz BiH, postao je pravi hit na društvenim mrežama, nakon što je pred kamerama portala „Vidi ovo“, govorio o tome koliko mu je značila njegova supruga.

Život, ljubav, pa i bračnog partnera sa kojim koračamo kroz život, često u nekim trenucima olako shvatamo. Da li zbog navike da je tu ili usljed neminovnosti svakodnevnice, tek svu moć ljubavi i podrške koju smo imali, često, nažalost, shvatimo tek kada ostanemo bez voljene osobe.

Starost je sama po sebi teška, ali po ispovijestima onih koji su ostali bez bračnih partnera u poznim godinama, iako imaju djecu i unuke, još teže pada kada ostanu bez voljene žene ili muža.

Deka Asim iz BiH, postao je pravi hit na društvenim mrežama, nakon što je pred kamerama portala „Vidi ovo“, govorio o tome koliko mu je značila njegova supruga. Naime, on je tokom razgovora ispričao kako mu je jedan razgovor sa prijateljem pomogao da shvati da mu je njegova supruga bila život.

„Jedan Bosanac mi je poznavao ženu. Ima jedno dvije godine, sretnemo se. ‘Kako, kako ti je žena?’ Rekoh, umrla je. Kaže ‘kako si zvao ženu?’. Kako, imenom, jakako. Ama, kaže ‘i ja sam, i u mene umrla, ima dvije godine. Žao mi je što je nisam zvao živote moj!’. Nisam znao da je žena život, dok sam je imao. Sjetićete se starog Asima ako doživite to“, rekao je on.

I zaista, ako malo bolje razmislimo, neke stvari u životu shvatimo prekasno, odnosno, tek kada ostanemo bez ljudi koji nam život čine ljepšim u lijepim situacijama i lakšim, kada nam život ponudi so.

Novosti online

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.