POLICIJA SPRIJEČILA PROTEST NA TRGU KRAJINE Priveden lider “ReStarta” Stefan Blagić

Najavljeni “Protest bez ljudi” prekinut je danas na Trgu Krajine u Banjaluci jer je lider pokreta “ReStart” Srpska, Stefan Blagić priveden, javlja novinar Srpskainfo sa lica mjesta.

Nakon što se nekoliko članova grupe “Pravda za Davida” okupilo da održi simboličan “Protest bez ljudi”, odmah su opomenuti od strane policije.

Performans je odmah prekinut jer je Blagića, koji se raspravljao sa policajcem i pitao kako je ovo kršenje zakona jer su “okupljene” samo igračke, odvela policija.

Povod za protest, na kome su glavni učesnici igračke, je kako kažu učesnici, zabrana okupljanja, zabrana organizovanja peticija kao i mnoge kazne koje članovi ove grupe dobijaju. Član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv objasnio je čak i igračkama zabranjeno da protestuju ovdje.

– Mi već dugo pokušavamo da organizujemo protest, ali nam ne dozvoljavaju jer kako kažu postoji opasnost od suk o ba. Zabranjuju okupljanje ljudima, bez transparenta, ozvučenja, bez bine… a sada zabranjuju i životinjama – rekao je on.

Policajci su prekinuli i izjave koje su okupljenji davali, te stali ispred igračaka.

Okupljeni su otjerani, a igračke “koje protestuju” sada čuva pet policajaca.

Leutar.net POLICIJA SPRIJEČILA PROTEST NA TRGU KRAJINE Priveden lider “ReStarta” Stefan Blagić

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.