Drašković osnovao Fondaciju – da Hercegovina postane centar obrazovanja i kulture

Trebinjski Osnovni sud odobrio je biznismenu Rodoljubu Draškoviću osnivanje Fondacije “Rodoljub Drašković – Gimnazija Trebinje”, čije će sjedište biti u Gradu sunca u Trebinju.

Kako je navedeno, osnovni ciljevi i djelatnosti Fondacije su izgradnja zgrade gimnazije u Trebinju, te preduzimanje neophodnih aktivnosti s ciljem da nakon izgradnje gimnazije Hercegovina postane centar obrazovanja, sporta i kulture 21. vijeka.

Fondaciju će zastupati i predstavljati Borislav Grubač.

Podsjećamo, Savez opština i grada istočne Hercegovine dodijelio je titulu kneza biznismenu Rodoljubu Draškoviću, a Drašković je već započeo izgradnju zgrade Gimnazije u Trebinju. Kako je planirano, u gimnaziju će uložiti oko 22 miliona maraka, a biće izgrađena i opremljena po najvećim svjetskim standardima.

Takođe, Drašković je sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom najavio i gradnju savremenog kliničkog centra koji bi koštao više od 50 miliona maraka.

Portal Capital, podsjetio je da ukupan poreski dug Draškovićevog preduzeća „Swisslion Industrija alata“ iznosi 14,1 milion maraka, zaključno sa septembrom ove godine.

Zakon o poreskom postupku RS kaže da Poreska uprava „neće dodijeliti jedinstveni identifikacioni broj (JIB) pravnom i fizičkom licu u osnivanju, čiji je osnivač pravno ili fizičko lice ili njihova povezana lica koja imaju dospjele, a neizmirene poreske obaveze“.

To nije bila prepreka da Draškoviću bude dozvoljeno osnivanje Fondacije.

Vlada je do sada u nekoliko navrata izlazila u susret njegovom preduzeću i odgađala im plaćanje dospjelih obaveza.

Izvor: Direkt / Capital

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.