SPUTNJIK: Špijunski snimak star je nekoliko godina i na njemu nije srpski oficir

Video-snimak u kome navodno ruski obaveštajac srpskom oficiru predaje novac — star je više godina. Osim toga, kako „Politika“ saznaje, osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira — nije pripadnik srpskih bezbednosnih struktura.

Drugim rečima, to je civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima.

Inače, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Vojno-bezbednosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

„Razgovarala sam sa predsednikom Vučićem, a on je dao nalog Vojno-bezbednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas“, rekla je Brnabićeva za beogradske medije.

Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana.

„Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavestiće nas o rezultatima istrage“, zaključila je Brnabić.

Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je RTS-u autentičnost video-snimka na kojem Georgij Kleban daje novac navodno srpskom agentu. BIA je potvrdila da je na snimku ruski obaveštajac.

Načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao je za RTS da je nedvosmisleno ustanovljeno da se na video-snimku nalazi ruski obaveštajac. Na pitanje da li je na snimku srpski agent koji pripadnik BIA ili VBA ili neke druge institucije, Željski je istakao da u ovom trenutku ne bi širio tu priču.

„Naše službe, kako civilna, tako i vojna, veoma su intenzivno angažovane na ustanovljavanju svih okolnosti, a detalje na tu temu će iskazati predsednik Srbije, nakon Saveta za bezbednost, koji će biti održan sutra“, dodao je Željski.

rs.sputniknews.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.