Oglasio se i ruski ambasador Ivancov

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je danas da dokument koji je Predsjedništvo BiH usvojilo u utorak, nije Godišnji nacionalni program (ANP) za NATO.

„Taj dokument nije povezan s integracijom BiH u NATO savez. Taj dokument nije povezan ni s Akcionim planom za članstvo u NATO (MAP)“, izjavio je Ivancov za Radio-televiziju RS.

Predsjedništvo BiH juče je odobrilo da se NATO-u u Briselu dostavi dokument „Program reformi BiH“, dan pošto Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje Zorana Tegeltije iz SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Taj dokument usvojen je poslije sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima zemalja Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Italija) i sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom.

S jedne strane, tvrdi se da je taj dokument preimenovani „Godišnji nacionalni program“ (ANP) koji znači početak realizacije „Akcionog plana za članstvo u NATO“.

S druge strane, Dodik i njegov SNSD navode da se ne radi o dokumentu kojim će se aktivirati MAP.

Poslanici SDP BiH, SDS i PDP tražili su danas u Parlamentu BiH da se objavi sadržaj tog dokumenta, ali je taj zahtjev odbijen.

Pojedini poslanici su naveli da je članovima Predsedništva BiH naloženo da taj dokument stave u sefove.

(Beta)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.