MNOGI SU SE IZNENADILI Neda Arnerić nije završila glumu, a ovo je njeno pravo zanimanje

Glumica Neda Arnerić odigrala je niz zapaženih uloga na filmu, seriji i pozorištu.

U svijet glume ušla je vrlo rano, a mnogi će se iznenaditi kada saznaju da nije završila Fakultet dramskih umetnosti.

Neda je sa 16 godina upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, nije završila Akademiju jer je zakon branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije.Njeni roditelji su insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada popularnost prođe. Zato je glumica zagrijala stolicu i 1980. godine je diplomirala istoriju umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Neda se od malih nogu interesovala za razne vidove umjetnosti. Balet je učila kod Danice Šetine koja je bila nastavnica i Lokici Stefanović. Sa 10 godina je počela da pohađa časove glume u grupi pokojnog glumca i reditelja, Bate Miladinovića.

Bila je član Dječje dramske grupe Radio Beograda i sa 13 godina je snimila svoj prvi film pod nazivom “San” i postala je prva dječja filmska zvijezda u Jugoslaviji. Film govori o djevojkama i mladićima koji su maštali o ljepšoj budućnosti, ali Drugi svjetski rat je uništio njihove snove. Njen talenat je prvi uvidio reditelj Puriša Đorđević sa kim je nastavila da sarađuje.

Izvor: pulsonline

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.