Majka ga ostavila U KONTEJNERU čim se rodio, a 29 godina kasnije SVIJET MU ZAVIDI NA USPJEHU

Majka ga je ostavila u kontejneru čim se rodio. Danas, 29 godina kasnije, cijeli svijet mu zavidi na uspjehu!

Fredi Fidžers ima 29 godina i direktor je sopstvene firme “Figgers Communication” koju je osnovao još kao tinejdžer.

Danas ta firma vrijedi 62 miliona dolara, a to nije sve. Vlasnik je četiri patenta, a lud je za tehnologijom od djetinjstva.Zahvaljujući toj svojoj ljubavi i snažnoj radnoj etici, danas je ovaj napušteni dječak preduzetnik, inovator ali i filantrop.

Njegova priča počela je u rodnom Kvinsiju na Floridi, gdje ga je majka ostavila u kontejneru brzo po rođenju. Imao je svega dva dana kada su ga udomili Nejtan i Beti Fidžers. Kada je imao devet godina, od usvojitelja je dobio prvi kompjuter na poklon i sam ga je popravio. Već sa 12 godina radio je kao kompjuterski tehničar, a tri godine kasnije osnovao je sopstvenu firmu.

Kada je Nejtanu dijagnostikovan Alchajmer, Fredi mu je pomogao – napravio mu je patike sa GPS signalom i mogućnošću dvosmjerne komunikacije. Kasnije je taj program prodao za 2,2 miliona dolara. Od tih para pokrenuo je svoju firmu.

S 24 godine Fidžers je već napravio i dizajnirao 80 programa, a osim nevjerovatnog uma i radne etike, krasi ga i zlatno srce – uzor je u svojoj zajednici, sponzoriše programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune penzionerima. Ima vremena i volje za sve.

Izvor: Srpskainfo.com /Žena Blic

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.