Država udavljena u bahatim prostačinama na položajima

Novinarka Tatjana Vojtehovski pojavila se danas ispred Osnovnog suda u Ivanjici u 11,30, kako bi dala podršku porodici poginulog radnika u Lučanima, na suđenju Radošu Milovanoviću, direktoru fabrike MB Namenska Lučani.

– Da nije bilo hrabrosti i snage porodice Milivojević i da nije bilo medijskog pritiska, nikad ne bi došlo do suđenja. Oni su odoleli svim ucenama od strane direktora, svim nastojanjima da budu ućutkani, odvratnim pokušajima trgovine da dobiju neku korist na konto мrtvоg Milomira. U sudu su im govorili da sam ja zloupotrebila njihovu tragediju jer sam o tome izveštavala javnost. Radnicima fabrike je govoreno da će ostati ne posla ako se nastavi izveštavanje i da će fabrika biti zatvorena – kaže za Danas Vojtehovski. Ona podseća da je porodica Milivojević doživela ispred suda u Ivanjici da vređaju njih i njihovog мrtvоg sina, i dojučerašnjeg kolegu, „oni koji sutra mogu biti žrtve“.

– Vučić je rekao Milovanu da ga je teško gledati i da mu sin nije radio na manekenskoj pisti. Više od 100 puta je Milovan ušao u sud otkad mu je sin роginuо. Ja to ne mogu da podnesem. Ne znam da li radnici Namenske to rade iz straha ili uverenja, i neću ni da razmišljam o tome. Imam nula tolerancije za takvo ponašanje. Ne mogu više da podnesem atmosferu, nemam više opravdanja za bilo čije postupke, ne zanima me da li se boje za posao, ne možemo više ovo da tolerišemo – naglašava Vojtehovski. Prema njenim rečima, porodica Milivojević „ne sme da bude sama u tom zverinjaku“.

– Idem da se pogledam sa tim ljudima koji su štrajkovali protiv mene. Trebalo je da stanu sa radom zbog мrtvih kolega a ne zbog izveštavanja o uslovima rada koji za posledicu imaju sмrt. To nije samo pitanje porodice Milivojević to je pitanje svih nas građana Srbije. Ova zemlja je udаvljеnа u bahatim, nemoralnim prostačinama na položajima, i ja ne mogu da sedim i to posmatram – kaže Vojtehovski.

Izvor: Danas

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.