Uhvaćeni „Pink Panteri“ koji su odnijeli plijen vrijedan nekoliko miliona; Skoro svi „naši“

Podgorica — Švajcarska policija uhvatila pripadnike „Pink Pantera“- dvojicu državljana Crne Gore, dvojicu državljana Nemačke i po jednu osobu iz BiH i Severne Makedonije.

Oni su osumnjičeni da su učestvovali u pljački zlatare od nekoliko miliona franaka, piše podgorički Dan, pozivajući se na pisanje švajcarskih medija.

Pozivajući se na izvore iz istrage, mediji u Švajcarskoj navode da se počinioci dovode u vezu sa kriminаlnоm grupom „Pink Panter“.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u pljački zlatare „Gubelin“ u Lucernu.

Švajcarske vlasti nisu objelodanile identitet osumnjičenih, samo su saopštili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.

Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8.15 ujutru, prenosi CDM.

Dvojica nаоružаnih maskiranih razbојnika upala su u zlataru. Preteći radnicima, porazbijali su ormariće u kojima su stajali najvrijedniji nakit i ručni satovi, nakon čega su otuđili i svu gotovinu iz kase.

Cjelokupan plijen koji je оvа grupa odnijela iz zlatare u Lucernu procijenjen je na nekoliko miliona franaka. Osim dvojice muškaraca koji su ušli i zlataru, u pljački su učestvovale još četiri osobe.

Neki od njih bili su zaduženi za čuvanje straže, a neki za prevoz nakon pljačke i skladištenje plena, a pojedini su bili logistika i nisu bili na mestu događaja.

Dan / CDM / B92

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.