Sve za mališane: Ova žena je u bolnicu dovela svemirski brod!

Neki pregledi, poput magnetske rezonancije i CT-a, iako bezbolni, mališanima su zastrašujući i teški, pa je Marina odlučila prostoriju oslikati u svemirski brod i tako im sve olakšati.

Liječnici i medicinsko osoblje bolnice svaki atom svoje energije fokusiraju na to da svojim malim pacijentima boravak u bolnici učine što manje traumatičnima. Neki pregledi, poput magnetske rezonancije i CT-a, iako bezbolni, mališanima su zastrašujući i teški zbog velikih, sivih uređaja kojima se zahvati provode.

U Klaićevoj bolnici zato su ranije ove godine, uz pomoć agencije Izone, oslikali uređaj za magnetsku rezonanciju u simpatičnu podmornicu. Novi je projekt bio oslikavanje prostorije i uređaja za CT tako da nalikuje na svemirsku letjelicu.

Leutar.net Sve za mališane: Ova žena je u bolnicu dovela svemirski brod!

Marina Cumbo bila je zadužena za dizajn projekta.

– „MRI podmornica“ bio je prvi projekt takve vrste na kojem smo mnogo naučili. Tehnička izvedba nije jednostavna, postoji puno sitnica i malih dijelova koje sve treba pripremiti da čine skladnu cjelinu. Ipak, motivacije u ovakvim projektima nikada ne nedostaje tako da to ne predstavlja neki problem. Svemirska letjelica kao naš drugi projekt nešto je kompliciranija jer smo, uz uređaj, oslikali i cijelu prostoriju u kojoj se nalazi. Pazili smo da sve bude veselo, razigrano i simpatično kako bi razvedrilo djecu u njihovim teškim trenucima – izjavila je dizajnerica Marina.

Leutar.net Sve za mališane: Ova žena je u bolnicu dovela svemirski brod!

– Oslikavanje prostorije i uređaja također je bio pun pogodak! Djeca sada pristupaju pregledu s manje tjeskobe i straha, više opušteno i zainteresirano. Uređenje je dovelo čak do smanjenja uporabe opće anestezije jer djeca sada svojevoljno i svjesno ulaze u uređaje.

Leutar.net Sve za mališane: Ova žena je u bolnicu dovela svemirski brod!

– Suradnja s bolnicom i rad na projektu jedan je od onih projekata koji ispunjavaju srce jer sve što radimo za bolnicu radimo volonterski, s ciljem da boravak u bolnici mališanima bude što ugodniji. Super je saznanje da baš svatko od nas može pomoći na neki način, bez obzira na obrazovanje ili struku.

Mi pomažemo maštom! – rekla je Eva Mladiček iz agencije Izone.

Leutar.net Sve za mališane: Ova žena je u bolnicu dovela svemirski brod!

Zbog odličnih rezultata i pozitivnog utjecaja na pacijente, bolnica i Izone odlučili su nastaviti projekt te je sada došao na red CT uređaj. Lansirali su ga u svemir! Uređaj je pretvoren u svemirsku letjelicu, a cijela je prostorija postala svemirsko prostranstvo puno šarenih planeta, satelita, maglica i zvijezda. Pokazali smo djeci da nema granica i da je svemir nadohvat ruke.

Leutar.net Sve za mališane: Ova žena je u bolnicu dovela svemirski brod!

Izvor: Večernji.hr

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.