TUŽAN RASTANAK SA KĆERKOM Otac ide u zatvor zbog SJEČE TRI METRA DRVA za ogrijev

Internetom danima kruži tužna fotografija rastanka oca i kćerka iz Bužima. Na fotografiji su Fikret Dedić i njegovu kćerka. Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta prije njihovog rastanka. Naime, Fikret je otišao u Bihać da odsluži kaznu od šest mjeseci.

Na fotografiju, na same riječi ali i činjenicu da zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi, ovaj suprug i otac mora iza rešetaka, nismo mogli ostati imuni.

Almir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici Dedić jer će u narednih šest mjeseci jako teško da žive.

Leutar.net TUŽAN RASTANAK SA KĆERKOM Otac ide u zatvor zbog SJEČE TRI METRA DRVA za ogrijev

Dedić je dobio kaznu od šest mjeseci zatvora zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako kaže to je radio jer nije mogao da priušti ogrijev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želio da krade od komšija, kao ni da pljačka trgovine. Drugog izbora nije imao.

– Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje zatvorske kazne za mnogo teže prekršaje. E to je ta nepravda našega društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu – napisao je njegov prijatelj.

Izvor: Hayat.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.