Pelin i Med

Slatko & Gorko

Koja je to zemlja tvrđa i odbojnija od Hercegovine!? A koja opet ima tako meko srce i zavodljivu privlačnost!? Koja je zemlja toliko nesretna i nevoljna, a koja opet tako ponosna i samodopadljiva!? Koju zemlju sunce tako nemilosrdno i ustrajno prži, a u kojoj opet ledeni vjetrovi tako olujno duvaju!? Koja je zemlja tako suva i žedna, a koju, s druge strane, navodnjena i bujice toliko rastaču!? Koja je zemlja poput Hercegovine tako posna, škrta i siromašna, a koja opet tako plodna i blagorodna!?

Leutar.net Pelin i Med

Za razliku od ravničarskog, dubokog i plodnog zemljišta, hercegovačko je zemljište rastresito, porozno i pretežno krševito i odlikuje se siromaštvom humusa. Ali se to siromaštvo nadoknađuje blagotvornim obiljem sunca, pod čijom toplotom čak i iz kamena klija život.

PELIN / Engleski naziv: Wormwood

U domaćoj medicini pelin se koristi za liječenje upala, groznice, proljećog umora, artritisa, gihta, bolesne žuči, masne jetre, bubrega, dijabetesa, depresije, nesanice i drugih bolesti. Pelin se koristi za otvaranje apetita, ali i kao začin.

MED / Engleski naziv: Honey

Leutar.net Pelin i Med

Med je i najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam.

Svi dosadašnji pokušaji miješanja industrijske proizvodnje meda usprkos silnoj tehnologiji i uloženim ogromnim sredstvima dali su poražavajuće rezultate.

Tajnu proizvodnje pravog prirodnog pčelinjeg meda pčele nose u svom tijelu i organima za probavu koji taj proizvod pretvaraju u lijek gotovo nezamjenjiv u ljudskoj prehrani.

Nema na svijetu pčele koja proizvodi loš med, loš med rezultat je industrijskog punjenja meda ili lošeg nesavjesnog i neobrazovanog pčelara.

Leutar.net Pelin i Med

Izvor: trebinjeinfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.