NAJAVA – Predstavljanje knjige „Naši manastiri i kaluđerstvo“, 12. novembar u Muzeju Hercegovine u Trebinju

U utorak, 12. novembra u Muzeju Hercegovine (Trebinje) u 19 časova, biće održano predstavljanje knjige „Naši manastiri i kaluđerstvo“ Miloša S. Milojevića. Razgovaraće se i na temu „Zašto istorija ćuti na ime Miloša S. Milojevića?“ Događaj je pripremljen u organizaciji udruženja „Miholjski zbor“.

Кako su nam rekli iz „Miholjskog zbora“, koji je i organizator ovog predavanja, cilj im je da se ljudi više upoznaju sa Milošem S.Milojevićem, zaboravljenim ratnikom, filozofom, istiričarem…

Cilj udruženja je da se lik i djelo Miloša Milojevića sačuva i vrati iz zaborava, da se sva poznata štampana Miloševa dJela učine dostupnim, a preostala skrivena i nedostupna bogata arhiva M. S. Milojevića pronađe i učini javno dostupnom za dalja naučno-stručna istraživanja. Da sa ponosom znamo ko je Miloš – najznačajnija ličnost Mačve – Srbije, Jedan od najvećih Srba ikada koji je život svoj dao sa srpstvo.

Miloš Milojević je najznačajniji Crnobarac, rođen je 16.10.1840. i umro u Beogradu 24. juna 1897. godine. Akademik Srpskog učenog društva u Beogradu, pravnik, filozof, filolog, istoričar, profesor i upravitelj Bogoslovije „Sveti Sava“ u Beogradu, komadant Dobrovoljačkih i Ustaničkih odreda u Srpsko-turskim ratovima od 1876-1886 g., učesnik Berlinskog kongresa 1878. godine na kome je stvorena nova država Srbija, pisac jedine prave istoije Srba. Opširnije: Miloš Milojević je bio srpski istoričar koji je znatan dio svog života i rada posvetio podizanju nacionalne svijesti u srpskom narodu.

Leutar.net NAJAVA - Predstavljanje knjige "Naši manastiri i kaluđerstvo", 12. novembar u Muzeju Hercegovine u Trebinju

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.