Vojin Ćetković nevesinjski kum

Povodom Mitrovdana, dana opštine Nevesinje, istaknuti glumac Vojin Ćetković dobio je povelju kojom je postao kum ove opštine.

U obrazloženju koje je potpisao načelnik opštine, Milenko Avdalović, a blagoslovio Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski gospodin Dimitrije, navodi se da Vojin Ćetković rado dolazi u Nevesinje i, čuvajući uspomenu na svog prijatelja, klasića i kuma, Nebojšu Glogovca, koji je bezbrižne dane djetinjstva proveo u Nevesinju, proslavlja i hercegovački kraj. Povelja o kumstvu dodijeljena je Ćetkoviću, dokazanom prijatelju Nevesinja.

Mnoge znamenite ličnosti ostavile su dubok trag u Nevesinju. Nebojša Glogovac jedan je od onih čije se ime u Nevesinju i Hercegovini spominje s dužnim poštovanjem. Dom kulture u Nevesinju koji je osveštan prošle godine ponio je ime ovog velikana. 

Leutar.net Vojin Ćetković nevesinjski kum

U toj ustanovi danas bilo je i emotivno za sve poklonike njegovog djela, a naročito za Vojina Ćetkovića kojem je svaki dolazak u Nevesinje lijepo podsjećanje i na Nebojšu Glogovca.

Poslije svečane akademije kumstvo će biti proslavljeno uz prigodno druženje i domaću rakiju kumovaču, koju su Vojinu Ćetkoviću poklonili predstavnici Boračke organizacije Nevesinje.

Izvor: Srpskainfo

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.