Kineskinja Sunčica: Volim život u Trebinju

Dvadesetosmogodišnja Sunčica iz Kine je u Trebinje došla prije dvije godine. Iako su njeni roditelji došli mnogo ranije i u našem gradu otvorili kinesku prodavnicu, ona je prvo završila fakultet , udala se i zajedno sa mužem došla da radi u porodičnu radnju. Brzo se uklopila i zavoljela Trebinje.

„Volim ovaj grad, divnu rijeku, lijepe mostove. Ljudi su dobri, prijateljski nastrojeni. Imam i tri, četiri prijateljice. Volim vašu hranu, jagnjetinu najviše, a vrlo često naručim i ćevape. Vama preporučujem naše nudle, odlične su. Ali ne mogu vam dati recept jer kuva moja mama Li zbog toga što ja još ne znam da kuvam“, kaže ona.

Da bi se na srpskom mogla sporazumjevati, pomogle su joj čak tri učiteljice.

„Nije baš lako. Prvo sam učila osnovne stvari koje mi mogu pomoći u radnji, zatim da se sporazumjevam sa turistima. Sada učim gramatiku.“, istakla je ona i dodala da u slobodno vrijeme ide u teretanu i u kupovinu.

„Volim da obilazim markete i sportske radnje. Volim i da idem u restorane. Savršeni su i svuda se služi zaista dobro vino“ kaže Sunčica čije je pravo ime Qianya Xu.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.