Crkva sv. Petke u Mostaćima na meti provalnika

Crkva svete Petke u Mostaćima našla se na meti provalnika prethodnih dana, kada je jedno ili više lica primjenom sile pokušalo da razvali vrata ove pravoslavne crkve izgrađene početkom 17. vijeka.

Metalna vrata na kojima su vidljivi tragovi provaljivanja, mještani su zatekli u subotu ujutro, o čemu su obavijestili CJB Trebinje, čiji su pripadnici napravili uviđaj. Pretpostavlja se da su počinilac ili više njih nogom pokušali da provale u crkvu, ali im to nije uspjelo.

Leutar.net Crkva sv. Petke u Mostaćima na meti provalnika

U ovom hramu je prošle nedjelje svečano proslavljena krsna slava crkve, uz prisustvo velikog broja mještana, ali i građana Trebinja iz ostalih naselja. Vjerovatno su provalnici misli da se u crkvi nalaze prilozi vjernika, ali je sreća da je na vrata crkve prije svega 10-ak dana postavljena nova brava.

Leutar.net Crkva sv. Petke u Mostaćima na meti provalnika

Crkva sv. Petke je jedan od pet nacionalnih spomenika koji se nalaze na teritoriji Mostaća, a novoformirani crkveni odbor crkve sv. Klimeta u Mostaćima, pod čijom se nadležnošću nalazi i srkva sv. Petke na popularnoj „Bari“, u prethodna dva mjeseca je preduzeo brojne aktivnosti na obnovi crkve, uređenju prostora oko crkve, te starog mosta koji pripada cjelini pod zaštitiom države. 

Mještani Mostaća bili su vidno uznemireni zbog ovoga, jer se pitaju šta očekivati od osoba koja su u stanju da provaljuju u crkve. Vjeruju da će pripadnici CJB otkriti počinioca ovog djela. 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.