DODIK I PAVIĆ SE DOGOVORILI “Koalicija nastavlja djelovanje jer je potrebna stabilnost”

Predsjednik DNS Marko Pavić, poslije sastanka sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, izjavio je da su njih dvojica usaglašavali zaključke o kojima se razgovaralo na prošlom sastanku stranačkih delegacija.

Pavić kaže da su razgovori podijeljeni na tri dijela – o koaliciji na lokalu, na nivou RS i na nivou BiH, a da su danas stigli da razgovaraju samo o nivou Srpske.

– Zaključak je da koalicija nastavi djelovanje jer je potrebna stabilnost da bismo rješavali ekonomske i političke probleme. Ovo je napredak u našim odnosima i očekujem smanjenje tenzija – rekao je Pavić.

Kao konkretan problem on je naveo funkcionisanje uprave Željeznica RS.

– Direktor je iz DNS, izvršni direktori su iz SNSD i oni idu prema dvojim strankama i ne funkcionišu kao uprava – rekao je Pavić.Dodik je rekao da su zaustavljena nova imenovanja u javnoj upravi dok se ne dogovore unutar koalicije.

– Ovo treba tretirati kao uobičajene konsultacije. Mi nemamo političkih razmimoilaženja, imamo određenih šumova između pojedinaca – rekao je Dodik.

On je najavio pripreme za posebnu sjednicu Narodne skupštine o poziciji RS i dodao da očekuje jedinstvo u koaliciji.

Na pitanje da prokomentariše izjave Bakira Izetbegovića da BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi, ali da ANP treba da bude usvojen, Dodik je rekao da nikakav ANP ne dolazi u obzir, kao ni bilo kakva aktivacija MAP.

– Predlažem da se sastanemo za vikend i da promijenimo samo jedan član onog našeg sporazuma iz avgusta, tako da damo novi rok za formiranje Savjeta ministara BiH od deset dana. Ako se taj rok ne ispoštuje, i poslije posebne sjednice Narodne skupštine, onda mene više ne trebaju ni zvati – poručio je Dodik.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.