Sve objasnio: Za četiri godine na tri škole! Sve što sam položio naučio sam i izvlačio one ceduljice

Funkcioner DNS-a Nedeljko Milaković, kojem su mediji u posljednjih nekoliko dana spočitavali validnost diplome, objasnio je za BUKU kako je došao do akademskog zvanja.

Podsjećamo da su novinari portala Inforadar objavili da je Milaković završio fakultet za tri dana, otkrivajući da na njegovoj diplomi sa Univerziteta Union Nikola Tesla u Beogradu piše da je stečena 13. juna 2015. godine, dok je ovaj Univerzitet dozvolu za rad dobio 10. juna iste godine.

Milaković je, gostujući na televiziji N1, a kasnije i za naš portal, rekao da je taj Univerzitet zbog pojedinih izmjena dobio novu dozvolu tri dana prije nego što je on diplomirao, a inače postoji od 2002. godine.

“Krenimo redom. Osnovnu školu sam zavšio sa odličnim uspjehom, bio sam vrlo dobar đak u srednjoj. U Banjaluci sam upisao Ekonomski fakultet, sa 26 godina sam obukao uniformu. To je neki put kako sam stekao znanje i zvanje. Znanje sam stekao u osnovnoj školi, a usavršavao sam ga kroz srednju i fakultet. I dobio sam akademsko zvanje diplomiranog ekonomiste sa 180 bodova. Završio sam fakultet po Bolonji. Tačno je da sam se dalje usavršavao u Beogradu na Union fakultetu. Upisao sam 4. godinu, polagao sam sve ispite i 13. juna sam diplomirao, a 28. dobio diplomu”, rekao je Milaković i dodao:

“Upisao sam 30. septembra 2014. godine, a diplomirao 13. juna 2015. Diplomu sam dobio na Vidovdan 2015. Pitaju otkud u nedjelju na Vidovdan? Praksa je ovog fakulteta da dijeli diplome na Dan svetog Save i Vidovdan. Fakultet egzistira od 2002. godine. Tokom godina došlo je do nekih promjena, kao 2011. kada je promijenio sjedište. Znači, on ne postoji od 2015. kako su pojedini naveli i to će biti predmet mojih tužbi.”

Nakon toga, Milaković je pokazao i diplomu koju je stekao na Univerzitetu Apeiron u Banjaluci, na kojoj je vidljiva još jedna nelogičnost.

Leutar.net Sve objasnio: Za četiri godine na tri škole! Sve što sam položio naučio sam i izvlačio one ceduljice

Naime, prema podacima sa diplome, Milaković je upisao trogodišnje fakultetske studije na Apeironu 2008/09 školske godine, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao godinu dana poslije.

Zanimljivo je da je Milaković u svojoj biografiji, na zvaničnoj internet stranici političke partije iz koje dolazi, napisao da je završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, što je neistina, jer je on završio jednu godinu na Univerzitetu Apeiron, kako je danas i potvrdio.

Leutar.net Sve objasnio: Za četiri godine na tri škole! Sve što sam položio naučio sam i izvlačio one ceduljice

U razgovoru sa Milakovićem, on nam je priznao da je na Apeironu studirao samo godinu dana, ali i otkrio novi detalj koji do sada nije bio poznat. On je prije toga završio višu školu u trajanju od dvije godine, da bi se nakon toga se odlučio da proširi znanje tako što je završio još jednu godinu na Apeironu i na kraju sve zaokružio sa četvrtom godinom na Univerzitetu Union Nikola Tesla u Beogradu.

Odnosno, on je četiri godine studija pohađao u etapama, na tri različite školske ustanove.

“Ne može se završiti trogodišnje studije za jednu godinu, već svaku godinu za godinom. Ja sam stekao zvanje diplomiranog ekonomiste na Univerzitetu Apeiron u Banjaluci 2009. godine i to je tačno. Ja sam ranije završio Višu poslovnu školu i imao i ranije zvanje inženjera organizacije i menadžmenta koju sam pohađao redovno. Neshvatljivo je da neko može za jednu godinu završiti tri. Sad idemo opet na onu priču kako je nako završio fakultet za tri dana. Ja nemam problem da pričam, zato što pričam istinu. Neshvatljivo mi je da se neko može zakačiti i ne razmišljati da je neko dobio dozvolu za rad 10-og, a ti diplomirao 13-og. Pa moraju ljudi da shvate da svaka promjena i svaki novi zahtjev prema privrednom sudu dobija se novo rješenje i to je posljednje.“

“Imao sam višu školu, pa onda visoku 180 bodova. Prije toga sam završio Kondić (Visoka škola za preduzetništvo i biznis Prijedor). Vi novinari uzmete samo jednu stvar i kažete da je neko završio četiri godine za godinu. I onda svi bruje. Ja sam završio za četiri godine, na tri škole. Mogu iz na 16.”

Milaković nam je objasnio i da je on sve ispite polagao i dolazio na te fakultete, što, kako kaže, mogu potvrditi i profesori.

“Taj Kondić fakultet je ozbiljan, to drže Radmilo i njegov sin i tamo ste morali izaći pred 15 studenata. Niste mogli da ne znate. Ja sam sve što sam položio naučio sam i izvlačio one ceduljice,” objasnio je on.

Milovan MMatić – BUKA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.