Narodni poslanik Kostadin Vasić niže presude i optužnice za siledžijstvo

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv narodnog poslanika Kostadina Vasića i njegovog kuma Todora Nikolića koji su osumnjičeni da su 30. decembra 2017. godine teško pretukli Vasićevog komšiju i daljeg rođaka Ljubišu Vasića, objavio je danas portal MojaBanjaluka. Ono što je interesantno za aktuelnog šefa poslaničkog kluba Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini RS jeste da je za isto djelo već dva puta osuđivan, 2001. i 2004. godine.

Zbog incidenta koji se prije dvije godine dogodio u kafani „Džentlmen“ Kostadina Vasića, pretučeni Ljubiša je proveo mjesec dana u bijeljinskoj bolnici.

“On mi je često prijetio zato što sam se žalio zbog preglasne muzike i nereda, ali nikada nije fizički nasrtao na mene. To veče me je prvo prozivao i psovao ustašku majku, zato što mi je majka Hrvatica, a kada sam im odgovorio, onda su on i njegov kum Todor Nikolić skočili na mene i brutalno me pretukli. Slomili su mi vilicu, imao sam potres mozga i podlive krvi po cijeloj glavi “, rekao je ranije Vasić.

Okružno tužilaštvo Bijeljina podiglo je 30. avgusta prošle godine optužnicu protiv Vasića i Nikolića, koja je potom dostavljena Osnovnom sudu u Zvorniku, koji ju je potvrdio 13. septembra 2018. godine. Vasić i Nikolić su se izjasnili da nisu krivi.

Vasić danas nije želio da komentariše optužnicu, pravdajući se “da je zauzet”.

Ono što je posebno uznemiravajuće jeste činjenica da je ovaj narodni poslanik već dva puta osuđivan zbog nasilništva. On je u decembru 2001. godine na Okružnom sudu u Bijeljini pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede. Tri godine kasnije, u junu 2004. godine, Okružni sud u Bijeljini ponovo ga je osudio na dva mjeseca zatvora za isto krivično djelo.

Oba puta je izbjegao zatvor tako što je kaznu platio, prvi put 4.500, a drugi, 3.000 KM.

Podsjećamo, Kostadin Vasić je dugogodišnji SDS-ov visoki funkcioner iz Zvornika, koji je krajem prošle godine isključen iz stranke zbog, kako je tada navedeno, “teže povrede Statuta”. Ubrzo se priklonio Ujedinjenoj Srpskoj i tako se pridružio poslanicima koji su mandat osvojili na listi opozicione a potom u republičkom parlamentu nastavili djelovati kao dio vladajuće koalicije.

Interesantno će biti vidjeti i kako će se rukovodstvo Ujedinjene Srpske postaviti prema Vasiću nakon potvrđene optužnice, imajući u vidu da je nedavno predsjednik Opštinskog odbora stranke u Kotor Varošu Nenad Milisavić razriješen pomenute stranačke funkcije nakon što je uhapšen zbog sumnje da je pronevjerama oštetio preduzeće “Sim Tehnik” za 45.000 evra.

Preuzeto sa: Direkt Portal

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.