Otvoreno pismo ministru Milunoviću

Poštovani ministre,

Pišemo Vam iz Trebinja. Predsjedništvo Gradske boračke organizacije grada Trebinja ima više razloga da Vam se obrati na ovaj način.

Gospodine ministre, pozvali smo Vas na obilježavanje Dana trebinjske brigade 13. jula 2019. godine u nadi da ćete doći i svojim prisustvom dati na značaju ovome,  za Hercegovinu izuzetno važnom događaju. Da Vas podsjetimo GBO Trebinje u svom članstvu ima 95% boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata. Iz Vašeg kabineta smo dobili sledeću informaciju; da ste Vi spriječeni da prisustvujete obilježavanju zbog ranije preuzetih obaveza. Naravno da smo to razumjeli.

Drugi poziv iz Trebinja stigao Vam je sa adrese Grada Trebinja za obilježavanje 1. oktobra, Dana početka ratnih dejstava na teritoriji Grada Trebinja kada je i osveštana nova Spomen soba poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata. Gospodine ministre, ni tada se niste odazvali pozivu, a u vaše ime cvijeće na spomenik palim borcima je položio Vaš službenik iz Bileće, a smatramo da ipak ovakav događaj prevazilazi nivo službenika.

18. oktobra ove godine smo iz medija saznali da ste boravili u Trebinju u kome ste posjetili Dom penzionera ali niste našli za shodno da kontaktirate  GBO Trebinje, niti ste posjetili Spomen sobu, što ste po našem mišljenju kao ministar boračko-invalidske zaštite morali da uradite.

Uz dužno poštovanje apsolutno svih građana Republike Srpske, ne želimo ni da pomislimo da su oni koje mi smatramo najvažnijima na Vašoj listi prioriteta pri dnu a trebalo bi da su u svakom momentu prvi, upravo na Vašoj listi jer ste upravo Vi naš resorni ministar.

GBO Trebinje smatra za shodno da Vas podsjeti šta su Vaše nadležnosti i zbog čega ste upravo Vi naš ministar.

  • obilježavanje važnih istorijskih događaja oslobodilačkih ratova,
  • profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje invalida, 
  • zaštitu boraca, vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca i umrlih vojnih invalida oslobodilačkih ratova, 
  • zaštitu civilnih invalida rata i članova porodica civilnih žrtava rata, 
  • upravne i druge poslove u vezi sa vojnim evidencijama učesnika Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,
  •  uređivanje i održavanje spomenika i spomen-obilježja i vojničkih grobova.

Nadamo se da ste upoznati da veliki dio problema boračkih kategorija nije riješen i da Vaše ministarstvo mora učiniti mnogo više kako bismo riješili bar dio problema, takođe se nadamo gospodine ministre da ćete naći vremena i posjetiti nas u Trebinju kako bi Vam ovo i lično prenijeli.

Još jednom Vas podsjećamo da je Dan Trebinjske brigade 13. juli koji ćemo na dostojanstven način obilježiti i naredne godine, kao i 1.oktobar,  te Vas molimo da svoje obaveze planirate na način da se bar jedan od ova dva datuma nađete u Trebinju i svojim prisustvom pokažete da su borci Hercegovine važni i da zaslužuju Vašu prisutnost.

Trebinje, 28. oktobar 2019. god.

GBO Trebinje

Predsjedništvo

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.