Mektić kardinalu Puljiću: A kako se toga niste sjetili, pope?

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić osvrnuo se na današnjoj konferenciji za medije i na jučerašnju izjavu vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića.

Podsjećamo, Puljić je ocijenio kako u Bosni i Hercegovini s migrantskom krizom vlada haos zbog neuspostave vlasti, te je direktno optužio ministra Mektića.

„Mislim da ga je neko zlonamjerno, politički instrumentalizovao. To je meni smiješno. Ne mogu shvatim šta je htio da kaže tom izjavom. Mislim da se crkveni vjerodostojnici u BiH trebaju baviti mnogo ozbiljnijim strateškim stvarima, još uvijek buja nacionalizam, buja šovinizam, imamo dosta elemenata fašizma, napadaju se i ruše vjerski objekti“, kazao je Mektić.

Mektić se osvrnuo na izjavu kardinala Puljića koji je rekao kako Mektić kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom, te da je odgovoran za loše stanje u državi.

„Govoreći o malom čovjeku, on je rekao da mali čovjek pati, ja sam mu postavio pitanje, je li mali čovjek Srbin u kantonima sa hrvatskim predznakom koji još nisu konstitutivni narod. A kako se toga niste sjetili, pope? Je li vi to blagosiljate i aminujete? Ovdje elementarna ljudska prava ne mogu da se ispoštuju. Kaže i da nije strukturalno formirana vlast u BiH, hoće reći da nije Dodik u vlasti. Pa pusti ti tu priču i demagogiju, bavi se ti ozbiljnijim stvarima, da ne govorim o težim stvarima, o pedofiliji u crkvi“, kazao je Mektić.


(Vijesti.ba)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.