Šut uklonjen sa biciklističke staze, slijede sankcije odgovornima

Građevinski šut koji je za vikend deponovan na biciklističku stazu uklonjen je, a po Odluci o komunalnom redu Grada Trebinja počiocima slijede novčane kazne za nepropisno odlaganje otpada na mjesto koje za to nije predviđeno.

Potvrdio je ovo danas medijima načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Grada Trebinja Đorđe Miljanović.

„Komunalna policija je zaprimila prijavu, izašla na lice mjesta i konstatovala da je građevinski materijal deponovan na mjesto koje nije predviđeno za to. U toku je utvrđivanje svih činjenica, a odgovorna pravna lica biće sankcionisana“.

Odlukom o komunalnom redu, napominje Miljanović, za nepropisno odlaganje zemljišta,  građevinskog materijala i drva propisane su kazne – za pravno lice u iznosu od 2.000 do 4.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 1.500 KM, te za fizička lica od 500 do 1.000 KM.

„U ovom slučaju pravno lice biće sankcionisano novčanom kaznom od 2.000 KM, plus 1.000 KM, dakle, sa ukupno 3.000 KM, kako je i predviđeno odlukom gradske skupštine“, kaže Miljanović.

Nezvanično, šut su nepropisno deponovali izvođači radova na projektu izgradnje i rekonstrukcije gradskog vodovoda, čiji je nosilac „Buk promet“ Bijeljina.

Izvođači radova jutros su šut i uklonili sa biciklističke staze.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.