Velibor (32) je poslije 13 godina ustao iz invalidskih kolica: Pobijedio sam bolest i tražim posao, neću da budem nikome na grbači

Velibor Mrkajić (32) iz Trebinja, pokazao se kao veliki borac kroz život. Posle 13 godina ustao je iz invalidskih kolica.

Booking.com

TREBINjAC Velibor Mrkajić (32) zbog posledica cerebralne paralize do svoje trinaeste godine bio je vezan za invalidska kolica, a uz, kako kaže, medicinsku i Božju pomoć – stao je na noge. Od svog rođenja zna samo za borbu, a tako je i danas.

Velibora većina Trebinjaca zna kao vedrog i ljubaznog mladića, a iako ga život nije mazio osmeh ne skida sa lica. Nakon 13 godina ustao je iz invalidskih kolica i od tada pa do danas vreme koristi za rad.

– Borba je počela od 1987, kada sam se rodio, sve do 2000. godine. Imao sam pet operacija, bio sam invalid tri godine, ali moja borba, operacije i Božja pomoć pomogli su da stanem na noge i da danas mogu da radim – rekao je Mrkajić.

ZA Velibora nema teškog posla. Već godinu dana skuplja limenke i ručno ih presuje.

– Ovaj posao jeste malo naporan, ali ne odustajem. Počeo sam pre godinu dana, čisto da ne gubim vreme. Nema neke zarade, ali ne mogu da ništa ne radim i da ne zarađujem koliko-toliko – dodaje Mrkajić.

Jedina želja mu je da se osamostali, zašta je potreban siguran posao.

– Nadam se da će se i to desiti. Ne tražim veliku platu, samo da imam za sebe, da ne tražim od roditelja – naglasio je Velibor.

STATIRAO U DVA FILMA

Statirao je u filmovima koji su snimani u Trebinju, najpre u „Krugovima“, a zatim i „Na mliječnom putu“.

Izvor: novosti.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.