Đokiću priznanje za razvoj preduzetništva

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je priznanje koje mu je dodijeljeno na Svjetskom kongresu preduzetnika u Skoplju veoma značajno za Srpsku jer su primjećeni napori Vlade na kreiranju ambijenta za razvoj preduzetništva.

Đokić je istakao da je od velikog značaja ne samo za Srpsku, nego za svaku državu, regiju ili opštinu koji su dobijali ovo priznanje da neko prati i prepoznaje rad usmjeren ka afirmaciji preduzetništva i razvoju poslovnog ambijenta.

„To je politika Vlade Srpske. Ovo je priznanje prije svega Vladi, ali i Ministarstvu energetike i rudarstva i mojim saradnicima. Veoma sam radostan zbog toga što je Ministarstvo energetike i rudarstva dobilo ovako visoko priznanje“, rekao je Đokić, kojem je sinoć na Svjetskom kongresu preduzetnika u Skoplju uručena internacionalna nagrada i priznanje koje se dodjeljuje zajednicama i institucijama sa izvršnim ovlaštenjima za kreiranje ambijenta za razvoj poslovne klime i preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi „Global-lokal“.

Leutar.net Đokiću priznanje za razvoj preduzetništva

Đokić je ocijenio da je za Republiku Srpsku veoma značajno da je bila jasno vidljiva na ovom ekonomskom forumu.

„Imao sam priliku da govorim na skupu i da predstavim Srpsku i ono što smo učinili, ali više sam govorio o onome što je budućnost i nastojanjima da unaprijedimo poslovni ambijent i stvorimo preduslove za brži ekonomski rast i razvoj“, kaže Đokić.

On je ocijenio da je predstavljanje na ovakvim skupovima veoma značajno za jačanje povjerenja u Republiku Srpsku, ali i zbog kontakata sa veoma značajnim ljudima koji mogu da doprinesu stvaranju boljeg poslovnog ambijenta u Srpskoj.

Svjetski kongres preduzetnika u Skoplju počeo je u srijedu, 16. oktobra, a biće završen danas. Кongres se održava pod pokroviteljstvom Vlade Sjeverne Makedonije. 

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.