Trninić – Na istoku nisu zapostavljeni putevi u odnosu na zapad Srpske kao što neki pričaju

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić rekao je večeras u emisiji „Aktuelno“ na Radio televiziji Republike Srpske da ne dijeli mišljenje pojedinaca da je istočna Hercegovina zapostavljena po pitanju izgradnje novih i rehabilitacije postojećih puteva u odnosu na zapadni dio Srpske.

Trninić je istakao da za njega ne postoji podjela na istočni i zapadni dio Srpske, navodeći čitav niz „lijepih želja“ o novim putevima u istočnoj Hercegovini, iako nadležni iz preduzeća „Putevi RS“ nisu u stanju ni da održavaju postojeću putnu mrežu u Hercegovini koju Hercegovci već godinama „od milja“ zovu kozjim stazama.

Ipak, ministar je najavio nove kilometre autoputeva oko Banjaluke, Prijedora, Doboja, a Hercegovini obećao da je po važećim strateškim dokumentima predviđena izgradnja brzih cesta.

I dok ministar obećava brze ceste, Hercegovci prije svakog kretanja vozilom na put strahuju za svoj život.

Među najlošijim dionicama, između ostalih, nalaze se putevi Trebinje-Ljubinje, Trebinje-Nikšić, Trebinje-Bileća, Ljubinje-Stolac, Gacko-Nevesinje, Gacko-Vrba-Čemerno, Nevesinje-Mostar.

Na svim ovim dionicama neophodna je hitna rehabilitacija putne mreže, ali od novih kilometara asfalta još uvijek nema ništa.

Ni najavljena rekonstrukcija puta Trebinje-Ljubinje i prvih 15 kilometara u ovoj godini još uvijek nije počela.

Izvor: Trebinjelive / RTRS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.