NJEGOVO HRABRO SRCE NIJE MOGLO VIŠE “Dječak leptir” izgubio bitku za život, SRBIJA U SUZAMA

Despot Lazić (12), dječak iz Bajine Bašte koji je bolovao od neizlječive bolesti kože, preminuo večeras na Institutu za majku i dijete u Beogradu, poslije komplikacija na srcu koja je izazvala njegova osnovna bolest.

Nekoliko dana Despot je bio bez svijesti, priključen na aparate, i iako su ljekari činili sve da ga spasu, u tome nisu uspjeli. Dječaku je tokom današnjeg dana dva puta stalo srce, ljekari su radili reanimaciju, ali pomoći za hrabrog dječaka, nažalost, nije bilo.

Blic je u ljeto 2015. godine objavio priču o Despotu Laziću, koji je od rođenja bolovao od bolesti zvane bulozna epidermoliza. Od glave do pete Despot je bio prekriven ranama.– Treba biti psihički jak, pa sakriti suzu dok si uz njega. Tek kada ga savlada san, dobro se isplačem, pa i ja odem na spavanje. Svako jutro nova nada, ali i nje je sve manje – pričala je Despotova majka.

Kako je dječak rastao, tako su rane i modrice bivale sve veće, bolnije i krvavije. Taman kada se jedna smiri, na drugom dijelu tijela – leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gdje ima kože, buknula bi nova. Zbog bolova i svraba Despot već neko vrijeme nije mogao da stoji i hoda, stigla ga je i anemija.

Unutrašnje organe spopali su plikovi, zbog čega je dječak mogao da jede samo kašastu hranu. Bolest nije dozvoljavala pravilan rad prstiju, pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

Posljednjih nedjelja Despot je bio na Institutu za majku i dijete. Njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo i iako je tim ljekara dao sve od sebe da pomognu dječaku leptiru, u tome nisu uspjeli.

Izvor: Blic

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.