Za armiju službenika nabavljaju 46 tona mesa

SARAJEVO – U iščekivanju vlasti na državnom nivou Služba za zajedničke poslove institucija BiH nabavlja oko 40 tona telećeg, junećeg i jagnjećeg mesa prve klase te oko šest tona ribe, a za sve planira da izdvoji blizu 700.000 maraka.

To bi trebalo biti dovoljno da se preko restorana zajedničkih institucija nahrani armija službenika i funkcionera u naredne dvije godine.

Prema javnom pozivu otvorenom do 26. novembra u planu je nabavka 20.5 tona junetine, 18.5 tona teletine, 50 kilograma jagnjetine (but) i 300 kilograma ćevapa.

Leutar.net Za armiju službenika nabavljaju 46 tona mesa

Kada je riječ o junetini dominira ramstek kojeg će biti kupljeno 11 tona i juneći file koji je planiran u količini od tri tone.

Od teletine će biti nabavljeno osam tona buta prve klase, tri tone plećke, 2.600 kilograma telećih prsa i 1,8 tona telećeg kotleta.

Biće kupljeno i 300 kilograma telećih kostiju idealnih za teleću supu koja u restoranu zajedničkih institucija košta tek jednu marku.

Generalno i ostale cijene su prilično pristupačne pogotovo za one koji se finansiraju na “državnim jaslama”. Juneći odrezak košta četiri marke, dinstana junetina 3,5 KM a za dvije marke se može pojesti pristojan omlet sa sirom.

Pored opštih uslova koje dobavljač mora ispunjavati kada je ova vrsta robe u pitanju od njega se traži i da posjeduje fizički razdvojene linije za klanje, obradu, rashlađivanje, čuvanje i preradu junećeg, telećeg i jagnjećeg mesa u odnosu na svinjsko meso.

“Od proizvođača je potrebna ovjerena izjava da je saglasan da komisija izvrši obilazak i provjeru ispunjenosti uslova s prethodnom najavom”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Leutar.net Za armiju službenika nabavljaju 46 tona mesa

U hrani će uživati i oni koji ne jedu crveno meso jer će biti nabavljeno i šest tona ribe kojom dominira pastrmka (3.5 tona) i svježa tuna (1.000 kilograma).

Na meniju će se naći i svježe dagnje, lososi, repovi kozica ali i škampi koji očigledno nisu popularni kod funkcionera jer restoran traži da mu se isporuči tek oko 15 kilograma.  Sve ukupno, za ribu se planira platiti nešto manje od 100.000 maraka.

Sve to biće odlično začinjeno s obzirom da je Služba za zajedničke poslove u martu ove godine nabavila dodatke jelima koje je platila 15.000 maraka.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.