VRŠIO NUŽDU ISPRED DŽAMIJE Prijetio i vrijeđao Bošnjake pa uhapšen: SIPA uhvatila Rajkovića na području Gacka

Postupajući po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH policijski djelatnici SIPA na području Gacka, locirali su, identifikovali i uhapsili osumnjičenog Danela Rajkovića.

Navedeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i neptrpeljivosti.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tijekom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanski Novi, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje I netrpeljivosti.

Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predate postupajućem tužitocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.

Podsjetimo, “Avaz” je jučer objavio fotografije na kojima se vidi kako Danel Rajković vrši veliku nuždu ispred džamije u Gacku, a za kojeg Sadet ef. Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko, kaže da je psihički nestabilna osoba.

Nakon što je Rajković počinio ovaj skandalozni čin, nazvao je imama Emira ef. Nuhića, kojem je u martu ove godine prijetio tako što mu je poslao poruke sa svog Facebook profila.

Izvor: Avaz / Moja Hercegovina / Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.