Rafinerija nafte u Brodu dala 65 otkaza radnicima

Rukovodstvo Rafinerije Brod donijelo je odluku o otkazu za 65 radnika, a posebno zabrinjavajuće je što se ukidaju radna mjesta neophodna za redovno funkcionisanje preduzeća, izjavio je danas poslanik Srpske demokratske stranke Zoran Vidić.

Ona kaže da se sada postavlja logično pitanje da li to znači da Rafinerija u Bradu više neće nastaviti sa radom.

„Ukidaju se radna mjesta koja se tiču prijema sirovine za proizvodnju, otpreme gotovih proizvoda, kao i radna mjesta u laboratoriji koja kontroliše kvaliteta gotovih proizvoda“, rekao je Vidić dodajući su otkazi radnicima najavljeni u četvrtak.

Navodi da je zabrinjavajuća i struktura radnika koji su dobili otkaze među kojima su troje djece poginulih boraca i nekoliko ratnih vojnih invalida.

Vidić je upitao je zašto Vlada Republike Srpske šuti o svemu što se dešava u Rafineriji i zašto ništa ne radi da zaštiti njene radnike.

„Narodni poslanici su na skupštinskim sjednicama u više navrata od Vlade tražili odgovor o tome što se dešava u Rafineriji. Vlada se nije oglasila, a radnici su ostali nezaštićeni“, upozorio je Vidić.

On kaže da Vlada u ovom slučaju ne može biti samo posmatrač i da ne smije dozvoliti da dođe do propasti Rafinerije.

„Nakon ovih otkaza postavlja se pitanje šta može očekivati i preostalih 700 radnika. Ako bude neophodno Vlada mora donijeti oduku da se na osnovu ugovora o privatizaciji Rafinerija vratiti u vlasništvo Republike Srpske“, poručio je Vidić.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.