Na zahtjev roditelja na Ložioni smanjen teren za basket (FOTO + VIDEO)

Roditelji koji žive u naselju Ložiona mogli bi ući u istoriju igre koja će se zvati „Skupljeni basket“.

Naime, grupa roditelja, koja je pokrenula inicijativu kod gradske uprave, tražila je da se smanji teren u njihovom naselju da im se djeca manje umaraju.

Gradske vlasti su izvršile snimanje stanja na terenu, uradile SWOT analizu, angažovale projektantske kuće i uradile revolucionarni projekat koji bi mogao u budućnosti napraviti preokret u ovoj popularnoj igri. Shvatili su da mogu skupiti teren i tu ugraditi parking mjesta umjesto viška terena.

Leutar.net Na zahtjev roditelja na Ložioni smanjen teren za basket (FOTO + VIDEO)
Staromoodni teren

„Shvatili smo da oni niži igrači, ili oni kojima se ne igra, stalno idu u stranu i gluvare, dok se visoki igrači guraju ispod koša. Kada dobiju loptu, obično promaše, tako da je njihov učinak u ovoj igri neznatan. Mi smo poslije analize shvatili da je bolje da izbace jednog igrača (onog najnižeg, nek igra nešto drugo) i da se umjesto 3 na 3 od sada basket igra 2 na 2. Time se smanjuje broj djece koja se istovremeno umaraju, smanjuje se teren za bespotrebno trčkaranje. Kako djeca manje trče tako im se i obuća manje troši, pa će roditelji biti oduševljeni. Manje znoja, manje se i mašina za veš uključuje.

Trojka će se pucati samo iza slobodnih bacanja, jer se pokazalo da se samo sa tog mjesta može ponekada pogoditi.“ – kaže Milivoje iz projektnog biroa.

Leutar.net Na zahtjev roditelja na Ložioni smanjen teren za basket (FOTO + VIDEO)
Jedino odavde i pogađaju trojke

„Pošto smo dobili višak prostora, mi smo shvatili da tu možemo ubaciti parking mjesta na zadovoljstvo roditelja i stanara tog naselja. Roditelji će moći iz automobila tik uz teren pratiti šta im djeca rade. „

Leutar.net Na zahtjev roditelja na Ložioni smanjen teren za basket (FOTO + VIDEO)
Trojka sa parkinga – ne ide to tako
Leutar.net Na zahtjev roditelja na Ložioni smanjen teren za basket (FOTO + VIDEO)
Više parking mjesta
Video – Projekat iz faze u fazu

Ako se ovaj projekat prihvati, mogli bi očekivati da se sistem smanjivanja terena i ubacivanja parking mjesta počne primjenjivati u svim sredinama širom svijeta.

Kako kažu u Projektnom birou oni su patentirali ovaj projekat tako da ako neko bude želio da smanji svoj teren moraće tražiiti licencu našeg grada.

Iz parking službe najavljuju još iznenađenja:

„Imamo ideju da sve ulice u gradu pretvorimo u jednosmjerne – jednom da se vozi, a druga da služi za parking. Imamo ideju da se Brekana iscrta, jer i tamo možemo smjestiti veliki broj automobila, a pošto je bazen u Bregovima presvučen novim betonom možemo preko zime da ga ispraznimo i koristimo kao praking. Ali, o svemu ćemo vas blagovremeno obavijestiti.“ – kažu nam u Parking Službi.

Leutar.net

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

2 KOmentara

  1. За те родитеље, станаре и њихове представнике могу само да цитирам свог пријатеља: „Серем им се у душу“.
    Нека сва дјеца фино узму телефон и фурај Мајнкрафт.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.