Džaba nam mladi policajci, kada imamo nepravdu

Znam da stalno kritikujem policiju, ali sada moram i da ih pohvalim. Primijetio sam na ulici da je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske došla nova generacija, novi momci koji su podmladili MUP. Vidim da su čestiti, pametni i obrazovani i to moram da pohvalim.

Rekao je ovo narodni poslanik Nebojša Vukanović, govoreći o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima  kojem narodni poslanici danas raspravljaju. 

– Ja i dalje tvrdim da u MUP RS ima više od 80 odsto poštenih radnika, međutim, džaba nam čestiti mladi policajci, kada imamo Ministarstvo nepravde i njihove korumpirane kadije. Šta će nam policija da hapsi, kad ih tužilaštvo pusti za 24 sata – rekao je Vukanović, naglašavajući da Ministarstvo pravde treba podmlađivanje.

U toku današnje sjednice, narodni posjanik Nebojša Vukanović je u više navrata negodovao zbog ponašanja predsjednika NSRS Nedjeljka Čubrilovića.

U jednom trenutku je rekao:

–  Ne možete od nas praviti pijune i ućutkivati nas, hoćemo da raspravljamo o tome, jer Skupština nije ničija prćija – rekao je Vukanović koji je dobio je dvije opomene od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Nedjeljka Čubrilovića.  

Narodna skupština Republike Srpske danas treba da odluči da li će nova ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike biti Srpske Suzana Gašić.

Kao što je bilo i najavljeno Gašićeva, koja je diplomirani pravnik iz Prijedora, treba da preuzme ovo ministarstvo nakon Dragice Kovač koja je podnijela ostavku na ovu funkciju.

Suzana Gašić je član DEMOS, a kako je i sam predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao ranije, mjesto ministra trgovine i turizma pripada upravo ovoj stranci.

Vukanović tražio raspravu

Iako je narodni poslanik Nebojša Vukanović nekoliko puta tražio raspravu o ovoj tački, navodeći nekoliko članova poslovnika koji mu daju tu mogućnost, predsjednik NSRS rekao je da oko imenovanja nove ministarke neće biti rasprave.

 Ne možete od nas praviti pijune i ućutkivati nas, hoćemo da raspravljamo o tome, jer Skupština nije ničija prćija – rekao je Vukanović koji je dobio je dvije opomene od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Nedjeljka Čubrilovića. 

Raspravu su tražili i poslanici Jelena Trivić, Miladin Stanić i Zoran Vidić koji su ponovo upitali zašto nije dozvoljeno da se vodi rasprava o ovoj tački dnevnog reda.

– Vidim da vas je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, okuražio prošli put, kad je rako da ne trba opoziciji dati puno da priča – rekao je Vidić.

S obzirom na to da nisu imali mogućnost rasprave, povredu poslovnika prije glasanja tražili su i Davor Šešić, Ljubiša Krunić, Nedeljko Glamočak, kao i Draško Stanivuković pitajući zašto prije imenovanja nove ministarke nije bilo rasprave.

Žunić: Niko se ne boji rasprave
– Stručna služba nam je dala stav da se o ovome ne glasa, Nije ovdje stvar da se neko boji rasprave, ne daj Bože – rekao je Žunić, te zatražio pauzu.

Iako je planirano da nova ministarka bude izabrana bez rasprave, opozicionari su ovo tačku dnevnog reda ipak produžili.

(Srpskainfo)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.