Cvijanović – Srpska će biti bolja, razvijenija i humanija

Predsjednik RS Željka Cvijanović izjavila je da Srpsku za deset godina vidi kao bolju, razvijeniju i humaniju, sa riješenim pitanjima koja se, između ostalog, tiču i demografske politike koje je krupno pitanje, ali ne i izolovano.

Cvijanovićeva je ocijenila da se pitanje demografske politike ne može rješavati usput, jer je ono suštinsko.

„Mi moramo biti usmjereni na to da nas ima više, da kvalitetnije živimo, da imamo bolje obrazovanje i da nakon tog obrazovanja imamo prvo sigurne poslove, a isto tako i bolje plaćene. Sve što sada radimo i ta naučnoistraživačka studija `Demografski razvoj i populaciona politika Republike Srpske – analiza stanja i prijedlog mjera`, koja je juče promovisana u Banjaluci, usmjereno je na to da dođemo do tog cilja da nas ima više“, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su napravljeni prvi koraci kada je riječ o izradi studije, potrebne analize i definisanje budućih mjera koje treba da budu preduzete.

„Nakon jučerašnje prezentacije, koja je rezultat aktivnosti koje sam pokrenula zajedno sa timom stručnjaka, tražila sam da se svemu tome da posebna dimenzija. Nije dovoljno da institucija samo propiše određene mjere, već je potrebno stručno mišljenje i iz tog razloga je odlučeno da to bude veliki tim stručnjaka koji će raditi na toj studiji zajedno sa pojedinim ministarstvima i Vladom koja je najpozvanija da da svoje mišljenje šta je realno a šta ne da se realizuje od tih mjera i u kojim rokovima“, pojasnila je Cvijanovićeva.

SRNA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.