DAVOR DRAGIČEVIĆ: Umjesto da država radi svoj posao, mi stojimo u Beču!

U Beču se danas održava međunarodni skup pod nazivom „Pravda za Davida i svu djecu BiH“, na kojem će slučaj ubistva Davida Dragičevića biti predstavljen kroz tri aspekta – pravni, protestni i medijski. Na skupu su Pravdaši iz BiH i raznih dijelova Evrope.

Nakon što je zvanično otvoren međunarodni skup „Pravda za Davida i svu djecu BiH“, predstavljena je retrospektiva života i smrti Davida Dragičevića, od ranog djetinjstva, školskih dana, sve do tragične smrti, koja je okupljene još jednom podsjetila na nepravdu u našem sistemu i državi.

Prisutnima se u uvodnom dijelu obratio i otac ubijenog Davida, Davor Dragičević, koji je poručio:

„Nisam čovjek koji kalkuliše. Nikada to neću biti. Sa mnom se niko ne mora slagati, ali znam ko su ubice mog sina. I evo šta se dešava. Ubiju ti dijete, imaš sve dokaze. I umjesto da država radi svoj posao, mi stojimo u Beču. Svako ima pravo na svoj život, ali niko nema pravo da ga otme, da siluje, zarobi i baci u kanalizaciju. To je samo primjer fašizma koji ubija one koji ne misle kao oni.“

Davor će se i u nastavku dana obratiti prisutnima, kao i drugi učesnici „Pravde za Davida“, a planirana je i panel diskusija posvećena protestima kao  demokratskom sredstvu koja će, kako kažu iz udruženja, omogućiti učesnicima da se bliže informišu o značaju protesta koji su vođeni u Banjoj Luci, represiji vlasti u cilju gušenja slobode mirnog okupljanja i slobode izražavanja, a sve radi prikrivanje odgovornosti vlasti. 

Grupa Pravda za Davida već 535 dana protestuje u Banjoj Luci tražeći odgovor na pitanje „Ko je ubio Davida?“. Istraga o ovom slučaju tapka u mjestu, a odgovorni do danas nisu uhapšeni.

Buka – Sara Velaga

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.