Epilog skandiranja „Kosovo je Srbija“: brutalno pretukli Čeha u Prištini

Nekoliko građana Kosova presrelo je, a zatim su brutalno pretukli jednog navijača fudbalske reprezentacije Češke kao odgovor na brojne međunavijačke provokacije između Čeha i Kosovara. Prema pisanju tamošnjih medija, nekoliko navijača fudbalske reprezentacije Kosova presrelo je jednog navijača Češke koji je sa sobom nosio zastavu, nakon čega su ga brutalno pretukli i pobjegli u nepoznatom smjeru.

Na internetu se ubrzo pojavio i videoklip ovog incidenta, ali je isti jako brzo obrisan jer se radi o nasilju. Ostala je zabilježena jedna fotografija na kojoj se jasno vidi češki navijač kako leži na podu u trenutku kada ga navijači Kosova udaraju.

Ovim incidentom nastavljen je sukob između navijača Kosova i Češke, a podsjećamo, jedna državljanka Češke nedavno je uhvaćena sa svom mogućom opremom za ubacivanje drona na stadion koji je trebao nositi natpis „Kosovo je Srbija“.

Ipak, sve je spriječeno brzom i dobrom reakcijom policije, a zbog toga pojavilo se puno netrepeljivosti između stanovnika jedne i druge države, čiji je epilog i jedan pretučen češki navijač.

Povodom toga, navijači Srbije zahvalili su se Česima i u toku meča protiv Portugala podigli su parolu „Hvala braćo“, a navijači Češke su protiv Kosova u više navrata skandirali „Kosovo je srce Srbije“.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.