Višković: Srpska bolji dio BiH, i to za dva koplja!

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da je Srpska u odnosu na Federaciju BiH (FBiH) apsolutno bolji dio BiH, i to za dva koplja, te da je Srpska za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će i prestići prosječnu platu u FBiH.

– Ukrali su nam za godinu i po dana 50 miliona KM, ali naplatićemo im sa kamatama, nek ne misle kako će taj novac ostati njima, jer je to novac poreskih obveznika, to je novac ljudi koji rade i koji stoje iza mene, koji stvaraju u Republici Srpskoj – rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, po pitanju “Elektroprenosa BiH” blokirano je 180 miliona investicija, a raspodjela akciza za puteve i auto-puteve isto ide po koeficijentu oko raspodjele PDV, i sve je to šteta za Republiku Srpsku.

Višković je naveo da je i u takvim uslovima, Srpska za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će prestići prosječnu platu u FBiH. 

– Prema tome, prije godinu dana bili smo negdje skoro 60 KM manji, prošle godine oko 40 KM, a sad smo na nivou FBiH. To su valjda pokazatelji da je Republika Srpska, uprkos tome što pokušavaju da nas ekonomski slome, bolji dio BiH – rekao je Višković.

On je dodao i da Srpska ima i najveći broj zaposlenih od kada se taj pokazatelj mjeri, zahvaljujući ljudima poput Radeta Maletića.

– Samo prije dva-tri dana bio sam u Loparama gdje sam otvorio jedan pogon. Rekao sam Maletiću da je pogon od hiljadu metara kvadratnih u Loparama ravan pogonu od 10.000 metara kvadratnih u Bijeljini – istakao je premijer Srpske.

Izvor srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.