Treća trebinjska BICIKLIJADA okupila više od 80 takmičara (ЖМ foto)

U organizaciji Biciklističkog kluba „Leotar“ u Trebinju je večeras održana treća Biciklijada, koja je u tri trke i starosne konkurencije okupila više od 80 vozača ovih dvotočkaša iz našeg i susjednih gradova.

Biciklisti svih generacija vozili su stazu dugu 22 kilometra, od centra Trebinja do Duži i nazad, a najbržima su dodijeljene medalje, diplome i prigodni pokloni u biciklističkoj opremi.

U trci mlađih biciklista, od 12 do 20 godina, prvi je bio Petar Spaić, drugoplasirani Dejan Gudelj, a treći Todor Mišković.

U trci biciklista starosti od 20 do 50 godina, prvi kroz cilj prošao je Miloš Bodiroga, drugi je bio Janko Gašić, a treći Ivan Mijović.

U konkurenciji „veterana“, biciklista starijih od 50 godina, pobijedio je Blagoje Rosandićispred Tihomira Petijevića i Luke Milojevića.

Nagrađen je i najbrži među djecom Rajko Milojević, najmlađi učesnik Biciklijade jedanaestogodišnji Srđan Popovac, najstariji takmičar 75-godišnji Kiril Kokolanski, te najbrža dama na biciklu Marija Pajović.

Biciklijadu je otvorio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, napomenuvši da je Gradska uprava i ove godine podržala organizaciju ovog zanimljivog takmičenja.

On je odao priznanje Biciklističkom klubu „Leotar“, koji se, kako je rekao, pokazao kao agilna sportska organizacija koja radi na omasovljenju biciklističkog sporta.

„Raduje nas što je najmasovnija bila trka najmlađih biciklista, što znači da ovaj sport postaje sve popularniji. Jako je važno da ovakvim manifestacijama radimo i na podizanju ekološke svijesti – da u gradskoj vožnji što više koristimo bicikl a što manje automobile“, naveo je Milošević.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.