Svečana sjednica Skupštine grada: Trebinje grad nove energije

Trebinje je grad u kome se osjeća jedna nova energija, htjenje i sposobnost da se prihvate svi izazovi i uhvati korak sa razvijenim sredinama, poručio je na današnjoj svečanoj sjednici povodom slave grada i Sabornog hrama, Svetog Preobraženja Gospodnjeg, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

„Naša ideja je da Trebinje otvori sva vrata i podrži svakoga ko donosi nove ideje i kapital i stvori odgovornu, kreativnu i dinamičnu zajednicu koja brzo reaguje na probleme i identifikuje svoje mogućnosti i nove razvojne prilike“ istakao je Ćurić na svečanoj sjednici Skupštine grada.

On je naveo da su ulaganja u Trebinju dostigla više desetina miliona KM, ali da to nosi i nove obaveze gradskoj upravi.

„Oblikuje  se  novi ekonomski ambijent, a grad počinje da dobija lik u kome se jasnije ocrtava naša želja da stvorimo harmonično, inovativno i efikasno okruženje za sve ljude koji žele da investiraju u ovaj region“, istakao je  Ćurić.

On je podsjetio da je Gradska uprava započela ili realizovala brojne projekte podrške porodici, ali i više od 60 infrastrukturnih projekata.

Ćurić je istakao da je Trebinje sve značajnije turističko mjesto u kome će se turističko poslovanje temeljiti na dva važna aspekta.

„Prvi je povećanje komunalnih standarda, gđe se ne smije šteđeti, dok se grad mora oblikovati tako da  u svakom detalju predstavlja turističku atrakciju. Drugi  aspekt je kultura, zbog čega su iz godine u godinu i sve veća izdvajanja za ovu oblast“, naveo je  gradonačelnik Trebinja.

On je obećao da će svi  zacrtani projekti biti i realizovani,  ali da nije srećan što  ljudi odlaze  da rade izvan Trebinja.

„Zadovoljan sam što oni nisu otišli trajno, nego se vraćaju kući, što, nažalost, nije slučaj u drugim mjestima“, istakao je Ćurić.

Na svečanoj sjednici  Skupštine grada  obratioi se  i novoizabrani hercegovački knez Rodoljub Drašković.

Drašković je rekao da je knez bez krune vladanja, ali sa krunom žrtvovanja, davanja, zaštite i očuvanja svih dobara materijalnih i duhovnih.

„Od Hercegovine ćemo graditi ekonomsku i bescarinsku uniju po modelu najrazvijenijih zemalja svijeta. To znači da ćemo imati bolje tržišne uslove i uslove privređivanja, a to je preduslov za dolazak investitora. Tražićemo smanjenje poreza i drugih davanja, kako bi podigli životni standard zaposlenih i obezbjediti slobodan protok građana, roba i kapitala“, rekao je Drašković.

On je izrazio nadu da će se u narednih pet godina izliječiti siromaštvo i obustaviti odliv pameti i produktivnog rada, jer će u protivnom ovaj dio Srpske ostati pust.

Drašković je najavio da će uskoro izgraditi gimnaziju, kao hram znanja i nauke, koji će biti njegova zadužbina.

Ambasadorka Bugarske u BiH  Avgustina Cvetkova Karabaševa uručila je gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću zahvalnicu za uspješnu saradnju i  provođenje projekta rekonstrukcije sportske dvorane u OŠ „Sveti Vasilje Ostroški“, a gradu Trebinju, za uspješnu saradnju i doprinos u razvoju opštine Zvečani,  plaketu je uručio i Ivan Todosijević, predsjednik ove opštine. 

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.