Uhvaćeni u krivolovu – odstrijelili srnu

Leutar

Tajni agenti NKVD-a
Leutar

Latest posts by Leutar (see all)

Zabrana lova na srnu nije ništa značila za dva krivolovca koja su sinoć uhvaćena na području sela Bahori u opštini Gacko. Protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak, a kazna se kreće od jedne do tri hiljade maraka.

Ovakav postupak je neshvatljiv za lovočuvara LG “Vranjača” Tomislava Milovića koji je sinoć bio u Bahorima. Kaže da je za njega prizor bio više nego potresan.

Naša lovočuvarska služba je u saradnji sa pripadnicima PS Gacko u nezakonitom lovu uhvatila Šahović Nedžiba i Edisa. Oduzeli smo im lovačke puške, a protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak. Ne mogu da shvatim kakav bolesni um može da ulovi srnu u toku odgoja mladunčadi. Ali očito ima takvih koji nemaju savjesti i, po mom mišljenju, ovakvo ponašanje treba maksimalno kazniti”, kaže Milović.

Dodaje da je ovo primjer kako se lovac ne smije ponašati.

Krivolova ima, to je neminovno. Ipak, mogu da kažem da je stanje zadovoljavajuće i da se u većini slučajeva poštuje lovostaj”, tvrdi Milović i najavljuje da će ubuduće biti primjenjivane oštrije mjere kako bi se stalo na put krivolovu.

Inače, jedan od krivolovaca je i prošle godine uhvaćen, ali tada u nezakonitom ribolovu.

Milović dodaje da se u lov može ići samo vikendom i da se u jeku sezone na srndaća izda najviše 10 dozvola.

Direkt Portal

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.