Zdravko Šotra režiraće seriju o knezu Hercegovine prema romanu Vuka Draškovića

Televizijska serija o knezu Hercegovine biće snimljena prema romanu “Pisma bratu” Vuka Draškovića, a scenario i režiju potpisaće Zdravko Šotra, saopštila je United Group, a prenio B29.

Booking.com

“Vrlo smo uzbuđeni zbog ovog projekta i prilike da zajedno stvorimo seriju koja će gledaocima približiti lik Rodoljuba, narodu poznatog kao kneza ujedinitelja. Vuk Drašković nas u svom romanu na jedan impresivan način upoznaje sa njegovim likom, razmišljanjima o državi, uređenju, građanima i njihovoj ulozi”, kaže izvršna direktorka United Group kompanije Milijana Nedeljković dodajući da se posljedice sprovođenja njegovih ideja odražavaju i danas na naše živote. 

“Sa druge strane, ime Zdravka Šotre je u domaćoj kinematografiji sinonim za kvalitet i izuzetno mi je drago što je pristao da radi scenario i režira ovu prvu seriju o knezu Hercegovine”, ističe Aleksandra Subotić. 

Zdravko Šotra naglašava da je ovaj odlični roman Vuka Draškovića inspirativan za filmsku adaptaciju. 

“Knez se u 64.  godini vratio u svoju Hercegovinu i ono što je u njoj napravio zadivio je čitav svijet. Njemu je sudbina namijenila veoma složenu istorijsku ulogu – da spasi skoro raseljenu Hercegovinu, da ih ujedini u novoj kneževini. To se kosilo sa interesima mnogih, ne samo u zemlji”, kaže Šotra. 

Proslavljeni reditelj podsjeća na činjenicu da dan danas ne postoji spomenik knezu Hercegovine i da on nigdje u Hercegovini nema ni ulicu sa svojim imenom.

“Ovaj projekat želi da ispravi bar dio te nepravde”, dodaje Šotra. 

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.