Srbi će biti prvi narod u istoriji koji će počiniti autogenocid

Pod ovakvim izbornim uslovim opozicija neće pobijediti u narednih 20 godina, ocijenio je satiričar Bojan Ljubenović. On je rekao i da nema opravdanja za ovoliku dozu licemjerja i prostakluka u medijima, i da to prijeti da potpuno razori budućnost zemlje.

„Pod ovakvim izbornim uslovima opozicija neće pobijediti ovu vlast u narednih 20 godina, to što oni pričaju se čuje na tviteru, i u još jednom i po mediju, dobaci se do Grocke ili Lapova i to je najdalje da se to čuje“, rekao je satiričar gostujući u Novom danu.

Prema njegovim riječima, stanje u medijima nikada u istoriji srpskog novinarstva nije bilo gore, iako je tačno da ni ranije situacija nije bila sjajna, ovo danas je blizu katastrofe.

Narodi poput Jermena ili Jevreja, kako kaže, doživljavali su genocid, a mi ćemo biti prvi narod koji će počiniti autogenocid.

„Pogledajte jezik koji se koristi u nekim medijima i na naslovnim stranama, bjesomučne laži, razapinjanje ljudi, prostakluci, nemoral, poltronstvo.. Došlo je vrijeme da je bolje da vam ime izađe u čitulji nego u nekim medijima“, kazao je on.

Nema opravdanja za ovoliku dozu licemjerja i prostakluka, to prijeti da potpuno razori budućnost zemlje, upozorio je Ljubenović.

On je dodao da ne postoji profesija danas koja je u goroj situaciji nego što su novinari.

Ubjeđen sam, dodaje, da ljudi iz vlasti nemaju nikakav problem sa tim i medijima jer da žele da promijene ovakve medije, oni bi to učinili.

Govoreći o ostavkama profesora univerziteta zbog odluke o doktoratu Siniše Malog, Ljubenović je istakao da je pogubno za državu kad građani izgube povjerenje u njene institucije.

„Mi imamo gomilu afera, to je kao kad pukne guma, pa je zamijenite i idete dalje… a sljedeći dan idemo na novu aferu“, rekao je on.

Imamo samodeklarativna zaklinjanja, stavljanja tri prsta na srce, ali kad nešto ozbiljno treba da se uradi, lični i partijski interes je iznad, dodaje.

On je rekao da u Srbiji ima novca, ali je loše raspoređen, a klasne razlike su sve veće.

„Jedan dio stanovništva jedva preživljava, dok drugi živi luksuzno, puni su kafići, kad se nešto gradi stanovi se brzo kupuju. Postoji red bogatih koji jako dobro žive u ovoj zemlji“, navodi.

Život u Srbiji liči na plastično cvijeće, kaže satiričar – izgleda kao pravi, ali kad se približite, vidite da nije.

Srbin Info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.