Gornji Vakuf: Sam ispisao uvredljive poruke Bošnjacima na svojoj kući

Adis Pokvić priznao kako je na svojoj kući i automobilima koji su bili parkirani napisao uvredljive grafite.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK), u saradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“ u Gornjem Vakufu, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom, prenosi agencija Anadolija.

Dodaje se kako su radom na terenu nađeni materijalni dokazi, te dobijeno priznanje oštećenog lica A.P. rođen 1987. godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“.

„Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti’ iz člana 163 stav 1. KZFBiH“, dodaje se u saopćenju.

Prijeteće poruke

Mediji podsjećaju kako je riječ o Adisu Pokviću, te kako su napisani uvredljivi grafiti koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje porodice.

Napisano je: „Neće balija ostat“, „Nož, žica, Srebrenica“, „Biće još Srebrenica“, „Uskoplje balije“… Također su iscrtani kukasti križevi, pokazuju snimci na društvenim mrežama, a prenosi i portal Radiosarajevo.ba.

Kako je saopćeno, na mjesto događaja su izašli policijski službenici, konstatirali da su na porodičnoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom farbom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

Izvor: Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.